Jesse Pollak, het brein achter de Base blockchain van Coinbase, is lyrisch over memecoins. Hoewel memecoins op het eerste gezicht een waardeloze uitvinding lijken, zijn ze goud waard voor blockchains als Base. Volgens Pollak trokken memecoins al duizenden mensen richting de blockchain van Coinbase en zullen ze ook de sleutel zijn voor het volgende miljoen.

Memecoins zijn belangrijk

Tijdens een memecoin hackathon in New York op 20 april zei Pollak dat memecoins een bijzonder deel van de on-chain economie vormen. Ook is hij “enthousiast om meer Base memecoins te zien slagen om te helpen om de wereld naar de blockchain te brengen.”

“Er is veel energie gestoken in Base. Eén ding dat ons echt is opgevallen is dat memes duizenden en duizenden mensen richting deze nieuwe economie trekken,” zo eindigt het verhaal van Pollak.

De groei van memecoins en het aantal transacties op de Base blockchain leefde op na de Dencun-upgrade van Ethereum. Die vond plaats in maart en maakte het dankzij veranderingen in de technologie een stuk goedkoper om Layer-2 blockchains te gebruiken.

Total Value Locked Base. Bron: DeFiLlama

Als gevolg daarvan zit er sindsdien voor 250 procent meer waarde vast in de blockchain van Coinbase.

Cambrische explosie van adoptie

Pollak sprak in zijn toespraak in New York zelfs over een “Cambrische explosie” van adoptie voor blockchains dankzij memecoins.

Uiteindelijk verwachten ze zelfs dat memecoins miljoenen mensen richting Base zullen brengen de komende jaren. Dat lijkt misschien een beetje optimistisch. Je zou immers verwachten dat het geld na een tijdje wel op is.

De meeste mensen verliezen immers geld met memecoins aan de figuren die vanaf het begin in bepaalde munten zitten.

Het is leuk om een paar keer met memecoins te spelen, maar mensen die hun geld verliezen zullen niet snel terugkomen. Dit is toch niet de toepassing waarmee crypto en blockchain miljoenen mensen moeten aantrekken.


The post Memecoins creëren een ‘Cambrische explosie’ van crypto-adoptie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.