Paolo Ardoino, de chief technology officer (CTO) van Tether, vertelde gisteren het schokkende nieuws dat verschillende cryptocurrencybedrijven USDT probeerden te shorten. Dit betekent dat deze bedrijven verwachten dat de stablecoin van Tether zal zakken in prijs. Is dit mogelijk?

Daling van 6%

Op dit moment staat deze munt nog gelijk met de dollar, al is dat eventjes anders geweest. Tijdens de val van TerraUST, de stablecoin van Terra, had USDT het ook even niet makkelijk. Deze munt daalde maar liefst 6% terwijl UST volledig instortte. Het is dus niet helemaal onlogisch dat bedrijven de kans schoon zagen om te shorten.

‘Bedrijven veroorzaken paniek’

De Tether CTO vertelde dat hij openhartig is geweest over deze pogingen van enkele hedgefondsen. Deze bedrijven probeerden volgens hem na de ineenstorting van Terra (LUNA) en TerraUSD “verdere paniek op de markt te veroorzaken”.

Deze paniek zou kunnen zorgen voor complete chaos op de markt, zoals we wel vaker zien als de koers van bitcoin een flinke smak maakt. Op dat moment zijn veel mensen doemdenkend, en als bedrijven daarin mee gaan, komt er vaak een sneeuwbaleffect van paniek. “Het leek echt vanaf het begin een gecoördineerde aanval, met een nieuwe golf van FUD, trollenlegers, clowns enzovoort”, zo tweette Ardoino.

Trucjes om waarde los te koppelen

De CTO legde uit dat hedgefondsen verschillende trucjes probeerden om de waarde van de stablecoin omlaag te krijgen. Als dit was gelukt, zouden hedgefondsen voor miljarden dollars aan ‘druk’ hebben gecreëerd, waardoor de koers van USDT zou loskoppelen en waardoor ze – in dit scenario – tegen een lagere prijs USDT konden terugkopen.

Dit is ze tot nu toe niet gelukt, en de waarde van Tether heeft inmiddels dezelfde prijs als één Amerikaanse dollar. Precies zoals het hoort, en als we Ardoino mogen geloven zou dit ook niet gebeuren. Hij heeft op Twitter alle geruchten over een onstabiele USDT ontkracht, maar of we hem kunnen geloven is een tweede.

Tether is vaak het slachtoffer van vele geruchten, en dat is eigenlijk niet erg raar. Door de vage (Nederlandse) eigenaar en onvoldoende transparantie op cruciale momenten zorgde Tether er (misschien onbewust) voor dat mensen minder vertrouwen hadden in deze stablecoin.

The post Meerdere bedrijven probeerden Tether (USDT) te shorten appeared first on BTC Direct | Nieuws.