Een recent rapport van Crypto.com onthult dat het aantal wereldwijde cryptocurrency-gebruikers in 2023 is gestegen tot meer dan 580 miljoen mensen, wat neerkomt op een groei van 34% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze indrukwekkende toename laat zien dat cryptocurrency steeds meer terrein wint, zelfs te midden van uitdagende marktomstandigheden.

Groei van Ether en Bitcoin bezitters

Het rapport van Crypto.com toont aan dat het bezit van Ether (ETH) toenam van 89 miljoen gebruikers tot 124 miljoen, terwijl het bezit van Bitcoin (BTC) groeide van 222 miljoen naar 296 miljoen mensen tegen het einde van het jaar.

Ondanks uitdagingen toch toegenomen acceptatie

De groei van de wereldwijde cryptocurrency-gebruikersbasis met 34% vond plaats ondanks langdurige bearish marktomstandigheden en macro-economische uitdagingen, zoals de aanhoudende monetaire verstrakking door westerse centrale banken om de inflatie onder controle te houden en geopolitieke spanningen in Europa en het Midden-Oosten. De nasleep van de pandemie had ook invloed op de markt.

Invloed van upgrades en NFT’s

De upgrade van Ethereum genaamd “Shanghai” speelde een rol bij de toename van de activiteit op het netwerk en leidde tot een stijging van de waarde van ETH. Bovendien zorgde de introductie van niet-vervangbare tokens (NFT’s) op de Bitcoin-blockchain in 2023, via BRC-20 tokens en Bitcoin-ordinaals, voor een sterke vraag naar Bitcoin-blockruimte.

Goedkeuring van Bitcoin ETF’s

Het toenemende gesprek over de uiteindelijke goedkeuring van verschillende Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten leidde ook tot een grotere verwerving van Bitcoin en wallets in 2023. Deze adoptie van BTC versnelde vooral in het vierde kwartaal van 2023.

Diversiteit in portefeuilles

Het rapport benadrukt dat 40% van de Bitcoin-bezitters ook ETH bezitten, terwijl 42% van de cryptocurrency-gebruikers geen BTC of ETH in hun portefeuilles heeft.

Een eerdere voorspelling van Bitfinex in december 2023 suggereerde dat het wereldwijde aantal cryptocurrency-gebruikers tegen het einde van 2024 naar naar schatting 950 miljoen zou stijgen.

The post Meer dan 580 miljoen mensen wereldwijd gebruikten cryptocurrency in 2023 appeared first on BLOX | Nieuws.