Een medewerker van techbedrijf Oracle hielp twee drugsdealers met het opslaan en witwassen van 54 miljoen dollar aan crypto.

Miljoenen dollars per maand

Volgens een artikel van Forbes waren de twee drugsdealers voor hun veroordeling van respectievelijk 21 en 19 jaar. Ze verkochten maandelijks voor miljoenen dollars aan cocaïne. Dat deden ze onder andere op Blue Sky, een markt op het dark web. Een van de dealers zei dat hij voor 9000 dollar 30.000 Ethereum kocht. Tegen de huidige koers is dat meer dan 54 miljoen dollar waard.

Uiteindelijk kwamen de dealers uit bij de medewerker van Oracle. Hem werd beloofd dat als hij zou helpen met het verbergen van de crypto, hij hier een deel van zou krijgen.

Wachtwoorden delen na politie-inval

Ondanks de mooie woorden om de crypto veilig te houden, was het juist de Oracle-medewerker die overstag ging en de wachtwoorden deelde met de politie. In juli 2022 viel de politie namelijk zijn huis binnen en met de wachtwoorden konden ze de crypto’s overmaken naar de wallet van de Amerikaanse ministerie van justitie.

Justitie zei dat de medewerker tegen een van de dealers zei: ‘Ik wil er zeker van zijn dat mijn blootstelling beperkt blijft in termen van, hypothetisch gezien, hoeveel problemen iemand zou kunnen krijgen. Dat is alles.’

Dealers willen crypto terug

Forbes meldde dat een van de dealers probeerde een beroep te doen op een Amerikaanse rechtbank om de in beslag genomen gelden terug te krijgen, waarbij hij beweerde dat ze niet afkomstig waren van criminele activiteiten, maar in plaats daarvan toebehoorden aan hem en een bedrijf genaamd Broken Wings Holdings. Dit bedrijf runden de twee dealers samen met de Oracle-medewerker.

De rechtbank heeft het beroep echter afgewezen en Justitie heeft onlangs de inbeslagname van de fondsen aangekondigd.

Naarmate de juridische procedure voortduurt, zal de uitkomst bepalen in hoeverre de techmedewerker verantwoordelijk is voor de vermeende witwasoperatie van de in beslag genomen crypto’s.

The post Medewerker techbedrijf Oracle hielp drugsdealers met 54 miljoen dollar aan crypto appeared first on BLOX | Nieuws.