Studenten op de mbo krijgen de kans om meer te leren over het beleggen in crypto. De NOS meldt dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) komende maanden les zal geven op verschillende mbo-scholen. Hierbij staan de onderwerpen beleggen en speculeren centraal.

De FOMO is real

Door de fear of missing out (FOMO) krijgen veel jonge investeerders de kriebels. Bitcoin stijgt en jij zit er niet in, wat doe je dan? Je hebt net Doge gekocht na een tweet van Elon Musk en hij daalt, wat doe je dan? Dit zijn vragen waarop een grote groep investeerders geen antwoord op weet. Sterker nog, ze doen maar wat.

De verleiding voor het snelle geld is te groot voor jongeren om zich maar een beetje in te lezen. Uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat meer dan de helft van de jongeren niet weet wat crypto is, en 55% kan niet uitleggen waarom het in waarde daalt of stijgt. Dit zijn schokerende cijfers en dat heeft de AFM zeker ook gezien.

De NOS sprak met Tom Smiers van de AFM. Hij vertelde dat het de autoriteit serieuze zorgen heeft bij crypto. “Je wordt verleid om heel snel geld te verdienen”, zegt hij tegen NOS. “We zien dat er veel geadverteerd wordt en de ene advertentie is nog aanlokkelijker dan de ander. Het snel geld verdienen staat vaak centraal.”

Kennis opdoen

Het is altijd van belang om je goed in te lezen alvorens je investeert. Dat blijkt ook uit het onderzoek van 3Vraagt: “Iemand probeerde het ooit uit te leggen. Tot op bepaalde hoogte kon ik het volgen, maar daarna werd het voor mij echt te technisch en vaag”, aldus een deelnemer.

Crypto is niet iets wat je 1-2-3 uit kan leggen aan anderen. Het blijkt dat dit nog voor velen ontastbaar is, waardoor een crypto-les niet verkeerd zal staan op scholen. Snel geld bestaat wel, maar dit brengt te veel risico’s met zich mee. In het geval van gebrekkige kennis kan dit dus al snel gaan lijken op een casino.

The post Mbo’ers krijgen de komende maanden les over crypto appeared first on BTC Direct | Nieuws.