Mastercard en Binance zetten hun succesvolle samenwerking voort met een nieuwe betaalkaart voor Latijns-Amerika. Op 30 januari kondigde Binance de lancering van de Binance Card aan voor Brazilië. De nieuwe kaart wordt uitgegeven door Dock, een betaalinstelling die is gereguleerd door de Banco Central do Brasil, de centrale bank van het land.

Betalen met crypto

Het bijzondere aan de betaalkaart van Binance is dat gebruikers daarmee met crypto kunnen betalen in Brazilië. Binance regelt vervolgens alles op de achtergrond. De verkopers hebben op die manier niet eens door dat je bijvoorbeeld met Bitcoin betaalt. Op dit moment zit de betaalkaart nog in de betafase, maar de komende weken moet het voor iedereen mogelijk worden om de kaart van Binance te gebruiken.

Brazilië is nu al het tweede land waarin Binance de betaalkaart lanceert. Eerder in augustus was het de beurt aan Argentinië. Als we de aankondiging van Binance mogen geloven, dan staat Brazilië wereldwijd in de top 10 van de grootste markten voor Binance. Het is in ieder geval een toffe manier om de adoptie van crypto naar een hoger niveau te tillen.

Testen in Latijns-Amerika

Als de kaarten in Latijns-Amerika succesvol zijn, dan is de stap naar het Westen meteen een stuk kleiner. Het zou tof zijn als Binance op termijn ook met dit soort kaarten naar Nederland komt. Waarschijnlijk zijn er in Nederland ook genoeg mensen die het idee om bijna volledig op een Bitcoin-standaard te leven wel zien zitten. In ieder geval om het eens te proberen.

Guilherme Nazar, de grote baas van Binance Brazilië, laat weten de introductie van de betaalkaart als een “significante stap” te zien in de verdere adoptie en het gebruik van crypto op wereldwijde schaal. “Betalingen zijn een van de eerste en meest voor de hand liggende toepassingen voor crypto, maar qua adoptie is er nog veel ruimte om te groeien,” aldus Nazar.

Brazilië en crypto

Volgens de Mastercard 2022 New Payments Index is Brazilië een wereldwijde leider op het gebied van de adoptie van crypto. Niet alleen als het gaat over investeren, maar ook andere toepassingen als betalingen zijn populair in het Zuid-Amerikaanse land. In een wereldwijde peiling onder 35.000 respondenten, constateerde Mastercard dat 49 procent van de Brazilianen in het afgelopen jaar een crypto-transactie maakte.

Het wereldwijde gemiddelde voor die statistiek ligt op 41 procent, wat ook behoorlijk hoog is. Wat dat betreft kloppen de cijfers van Mastercard wellicht niet helemaal, want in Nederland zal dat percentage een stuk lager liggen.

Dat Brazilië crypto als een interessante betaaloptie voor de toekomst ziet, blijkt ook wel uit de nieuwe wet die president Jair Bolsonaro in december ondertekende. Op basis van die wet is het vanaf heden toegestaan om crypto te gebruiken als betaalmiddel in Brazilië.

De nieuwe wet maakt Bitcoin overigens niet meteen een wettig betaalmiddel, zoals dat in El Salvador gebeurde in september 2021. Dat is een stap die het land mogelijk in de toekomst nog kan maken. Voor nu blijft het bij de wet waarin het in ieder geval is toegestaan om betalingen met crypto te doen, waardoor Binance ook zijn betaalkaart kan uitbrengen in het land.

The post Mastercard en Binance lanceren tweede crypto-betaalkaart in Latijns-Amerika appeared first on BLOX | Nieuws.