Mastercard heeft besloten om zijn crypto-debetkaartprogramma met Binance stop te zetten in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Gebruikers van de Binance Mastercard crypto-betaalkaart in Bahrein, Brazilië, Colombia en Argentinië zullen niet langer in staat zijn om betalingen in fiat-valuta uit te voeren.

Mastercard wil huwelijk Binance verbreken

Volgens een woordvoerder van Mastercard, zoals gemeld door Bloomberg, staat het bedrijf op het punt om het co-branded credietkaartprogramma met Binance te beëindigen. De reden voor de beëindiging van de samenwerking met ‘s werelds grootste cryptobeurs is niet duidelijk.

Vanaf 22 september 2023 zullen gebruikers van de crypto-betaalkaart in de genoemde landen geen gebruik meer kunnen maken van de Mastercard-crypto-betaalkaart om hun crypto-aandelen uit te geven.

Impact op minder dan 1% van Binance in die landen

Volgens de klantenondersteuning van Binance op X (voorheen Twitter) zal minder dan 1% van de gebruikers in Latijns-Amerika en het Midden-Oosten worden getroffen door deze maatregel.

De beslissing van Mastercard heeft geen invloed op Binance-accounts wereldwijd. Gebruikers kunnen nog steeds winkelen en crypto verzenden met behulp van Binance Pay, een contactloze cryptocurrency-betalingstechnologie ontwikkeld door Binance.

Hoewel de impact niet groot lijkt te zijn, is dit het zoveelste slechte nieuwsbericht over Binance in korte tijd. De cryptobeurs heeft eerder dit jaar te maken gehad met handhavingsacties, wat heeft geleid tot problemen met bankpartners.

Mastercard benadrukt dat deze beslissing geen invloed zal hebben op andere cryptokaartprogramma’s van het bedrijf. Het heeft vergelijkbare co-branded kaartverbindingen met crypto-exchanges Gemini en Nexo.

Tegenstrijdig bericht Mastercard

Het besluit van Mastercard om het partnerschap te beëindigen is opvallend, omdat vier maanden geleden ze juist aankondigden om meer van dit soort diensten aan te bieden.

Raj Dhamodharan, het hoofd van crypto en blockchain bij het bedrijf, verklaarde in april 2023 dat Mastercard op zoek was naar meer partnerschappen met cryptobedrijven, ondanks de bredere acties van toezichthouders in de sector.

The post Mastercard beëindigt samenwerking met Binance in vier landen appeared first on BLOX | Nieuws.