Vier medewerkers van de Zuid-Koreaanse cryptocurrencybeurs Coinone worden beschuldigd van het illegaal verkrijgen van meer dan 2,98 miljard Zuid-Koreaanse Won (ongeveer 2,1 miljoen euro) tijdens het toevoegen van nieuwe coins aan de beurs.

Dit valt te lezen in een gisteren gepubliceerd rechtbankverslag, aldus het Zuid-Koreaanse The JoongAng. De vier medewerkers en directeuren hebben bij minimaal 46 coinlistings gefraudeerd, ofwel 25% van alle crypto’s die Coinone aanbiedt.

Gedwongen contracten tekenen

De aanklagers zeggen dat Coinone executives en medewerkers projecten dwongen om een market-making (MM) contract te tekenen met een specifiek MM-bedrijf via makelaars voordat een coin genoteerd kon worden. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat er voldoende handelsvolume en liquiditeit zou zijn nadat de nieuwe crypto’s op de markt kwamen.

Hier ging het mis, de ontvangers van het contract zouden naar verluidt illegaal hebben gehandeld door het handelsvolume en de prijzen kunstmatig te verhogen door middel van cross-trading. Coinone directeuren zouden ook projecten hebben verleid om dergelijke contracten te tekenen door aan te bieden om “noteringsborgsommen” te verwijderen als ze dat deden.

Nep handelsvolume en koers

De vier individuen, twee senior executives en twee brokers van Coinone, worden aangeklaagd wegens vertrouwensbreuk en belemmering van het bedrijf vanwege hun vermeende marktmanipulatieactiviteiten.

Coinone is een cryptocurrencybeurs in Zuid-Korea, met een totaal handelsvolume van 27,2 miljoen dollar in de afgelopen 24 uur aldus coinmarketcap. Aanklagers benadrukken dat deze acties misverstanden creëren over het handelsvolume en de koers, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om de betrokken munten te kopen en te verhandelen.

Wat is een coinlisting?

Een coinlisting op een cryptobeurs is als een nieuwe cryptocurrency wordt toegevoegd aan het verhandelbare aanbod. Het houdt in dat de betreffende munt officieel wordt opgenomen in de lijst van beschikbare munten op de beurs, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om deze munt te kopen, verkopen of verhandelen binnen het handelsplatform van de beurs.

Dit kan een belangrijke gebeurtenis zijn voor het project achter de munt, omdat het de liquiditeit en het bereik van de munt vergroot door deze beschikbaar te stellen aan een bredere groep mensen.

The post Marktmanipulatie bij cryptobeurs, vals handelsvolume van nieuwe coins appeared first on BLOX | Nieuws.