De wereldwijde markt voor Crypto-ATMs staat volgens een nieuw onderzoek vijf vette jaren te wachten. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de markt in 2027 ongeveer een half miljard euro waard is. Die voorspelling is gebaseerd op een groeisnelheid van 59 procent per jaar tussen 2022 en 2027.

Momenteel ongeveer 46 miljoen euro

De voorspelling van 467 miljoen euro betekent dat de markt voor Crypto-ATMs de komende vijf jaar ongeveer 10 maal over de kop gaat. Momenteel wordt de totale waarde van de markt namelijk geschat op zo’n 46 miljoen euro.

De voornaamste drijvers van de adoptie zijn volgens het onderzoek een groeiend aantal internationale overboekingen in ontwikkelingslanden, fluctuerende wetgeving en een toename van installaties van ATMs over de hele wereld.

Het onderzoek onderbouwt de inzichten met diepe kwalitatieve analyse en verifieerbare data om voorspellingen over de totale omvang van de markt te doen. Hierbij zijn onder andere interviews, enquêtes en observaties van marktparticipanten gebruikt.

Amerika als marktleider

De grote marktleider op het gebied van Crypto-ATMs is Amerika. Ongeveer 88 procent van alle machines zijn momenteel in de Verenigde Staten te vinden. Dat Crypto-ATMs populair zijn in de Verenigde Staten blijkt wel uit de eerste 10 dagen van de maand juli. In die periode zijn er namelijk 641 Crypto-ATMs neergezet in het land.

Canada is de nummer twee op de lijst, waarmee Noord-Amerika verreweg het grootste continent is op dit gebied. De kwakkelende koersen hebben ook hun weerslag gehad op het aantal installaties van nieuwe machines. Het aantal installaties is namelijk met het verloop van 2022 langzaam afgenomen. Wat dat betreft kan deze industrie ook wel een koersopleving gebruiken.

Vooral 2021 een enorme boost

Als we naar de cijfers kijken, dan lijkt vooral de bullrun van 2020 op 2021 de ATM-markt goed te hebben gedaan. Voor die periode zien we namelijk een enorme piek in het aantal installaties, die vervolgens in 2022 weer naar het niveau van daarvoor kruipt.

Inmiddels zitten we weer ver onder de 1.000 installaties per maand, wat gezien de staat van de markt niet verrassend is. De explosieve groei van het afgelopen jaar had ook zeker te maken met de adoptie van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador. Kort daarna is in El Salvador namelijk het op twee na grootste ATM-netwerk ontstaan.

Totaal aantal machines

De groei mag er momenteel dan even uitzijn, maar als we naar de totalen kijken ziet het er nog altijd indrukwekkend uit. Het totaal aantal Crypto-ATMs is in 2022 namelijk uitgegroeid tot 37.062 machines. Dat komt over de gehele wereldbevolking gemeten neer op ongeveer 1 machine per 209.540 mensen.

Het nieuwe rapport van Research and Markets verwacht voor de komende vijfjaar dus een groei van een factor 10. Daarmee zou het totale aantal Crypto-ATMs op de wereld mogelijk op 370.620 uitkomen. Waarmee er voor ongeveer 1 op de 20.000 personen een Crypto-ATM zou bestaan.

Met dat soort aantallen begint de adoptie van bitcoin en crypto in het algemeen serieuzere vormen aan te nemen. Maar goed, het gaat op dit moment nog om voorspellingen die de markt de komende vijf jaar moet waarmaken.

The post Markt voor Crypto-ATM’s is over 5 jaar bijna half miljard waard appeared first on BTC Direct | Nieuws.