De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil de felbegeerde Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten maar niet goedkeuren. Ditmaal besloot de financiële waakhond van de Verenigde Staten om de goedkeuring van de aanvraag van ARK Invest en 21Shares in ieder geval tot 10 januari 2024 uit te stellen.

ARK Invest en 21Shares vechten samen al ruim twee jaar om de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in Amerika.

Bitcoin koers onder druk

Als gevolg van het uitstellen van de Spot Bitcoin ETF door de SEC staat de Bitcoin koers wederom onder druk. Hoewel de kans op goedkeuring klein was, hoopte de markt stiekem op een positief signaal van de toezichthouder. Dat signaal kwam er niet, waardoor de bulls het momenteel lastig hebben.

Eerder dit jaar schoot de Bitcoin koers omhoog naar 31.800 dollar, maar op dit moment vechten de bulls om de grens van 26.000 dollar te bewaken. Met de huidige koers van 26.200 dollar lukt dat redelijk, maar het echte positieve momentum is momenteel ver te. zoeken voor Bitcoin.

Hoewel de Bitcoin koers niet enorm is gedaald als gevolg van de beslissing van de toezichthouder, voelt het voor de markt als een koude douche. Ondanks dat staat er op het moment nog een minimale plus van 0,04 procent op de borden voor Bitcoin.

Over de afgelopen zeven dagen zijn de resultaten minder met een daling van 3,07 procent.

SEC in de problemen?

Vanuit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is overigens niet positief gereageerd op de manier waarop de SEC met de ETF-aanvragen omgaat. Congreslid Tom Emmer stuurde samen met zijn collega Ritchie Torres een brief naar de SEC waarin zij vragen om de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF.

“We schrijven deze brief om er zeker van de zijn dat de Securities and Exchange Commission niet blijft discrimineren tegen een Spot Bitcoin ETF. De SEC is ervoor verantwoordelijk om producten die voldoen aan de regels voor het beschermen van investeerders naar diezelfde investeerders toe te brengen”, aldus Emmer.

Op deze manier doen ze dat duidelijk niet, want het lijkt wel alsof ze er alles aan doen om te voorkomen dat een Spot Bitcoin ETF op de markt komt. Gezien de positieve verwachtingen over de komst van een Spot Bitcoin ETF, zou het juist in het voordeel van Amerikaanse investeerders zijn als de ETF er komt.

Laten we hopen dat het een kwestie van tijd is voordat de Spot Bitcoin ETF op de markt komt in de Verenigde Staten; want Bitcoin kan dat op dit moment zeker gebruiken.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Markt onder druk vanwege uitstellen Spot Bitcoin ETF appeared first on BLOX | Nieuws.