Bitcoin mining analist Jaran Mellerud zegt dat er “betere prijs-kwaliteitsverhoudingen” te behalen zijn bij andere partijen dan gevestigde namen als Marathon Digital en Riot Blockchain. De belangrijkste indicator waar Mellerud zich op baseert is de waarde van een bedrijf ten opzichte van de omzet. Hoe hoger deze score, hoe meer overgewaardeerd een bedrijf is.

Volgens de onderstaande grafiek van Mellerud zijn de aandelen van Cipher, Marathon, Iris Energy en Riot op dit moment geen goede koop op basis van die statistiek.

De favorieten van BlackRock

De reden dat sommige partijen een veel hogere waarde/omzet-verhouding hebben is volgens Mellerud dat zij de favorieten zijn van institutionele beleggers als BlackRock en Vanguard.

“Deze bedrijven zijn in het verleden voorgetrokken door institutionele beleggers als BlackRock en Vanguard, waardoor zij veel toegang tot kapitaal krijgen en hogere waarderingen hebben dan de rest van de industrie”, aldus Mellerud.

Voor de komende maanden kan het plaatje volgens Mellerud weleens veranderen, als investeerders ervoor kiezen om hun geld bij andere Bitcoin miners te parkeren.

“Er bestaan gigantische waarderingsverschillen binnen de sector voor Bitcoin mining aandelen en daar kunnen waarde-investeerders van profiteren”, zo gaat hij verder tegenover Cointelegraph.

Vreemde situatie

Het is overigens een vreemde situatie dat de waardering van partijen als Riot zo verschillen met die van andere (minder bekende) spelers uit dezelfde industrie.

Wat bijvoorbeeld te denken van de onderstaande grafiek, waaruit blijkt dat de waardering/hashrate van Riot helemaal niet zo optimaal is in vergelijking met de concurrentie.

Zou het niet veel beter zijn om te gokken op de kleinere jongens aan de onderkant van deze grafiek? Dan krijg je in theorie in ieder geval een stuk meer waar voor je geld.

Al moeten we ook niet vergeten dat grote jongens vaak veel eenvoudiger aan kapitaal kunnen komen, waardoor zij mogelijk moeilijkere tijden beter kunnen doorstaan dan anderen.

In 2023 zijn de grote namen die volgens Mellerud overgewaardeerd zijn in ieder geval geen slechte investering geweest. Marathon staat sinds 1 januari met 170 procent in de plus, terwijl Riot Blockchain met 228 procent is gestegen dit jaar.


The post Marathon en Riot meest overgewaardeerde bitcoin mining aandelen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.