Marathon Digital CEO Fred Thiel verwacht niet dat de volgende halving van bitcoin een grote impact zal hebben op de koers. Voor nu staat de halving op de planning voor 19 april en zakt daarmee de dagelijkse productie van 900 naar 450 bitcoin.

Tegen de huidige koersen scheelt dat rond de 30 miljoen dollar per dag en ruim 10 miljard dollar per jaar. Dat laatste lijkt toch wel een significant bedrag voor iets wat weinig impact zal hebben.

Spot Bitcoin ETFs knoeien met de cyclus

Fred Thiel is van mening dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten rommelen met de normale cyclus van bitcoin.

“Ik denk dat de ETF-goedkeuringen, die een enorm succes zijn voor bitcoin, veel kapitaal in de markt hebben getrokken en het effect van de halving mogelijk wat eerder laten plaatsvinden.

Normaal gesproken zien we deze koersactie pas drie tot zes maanden na de halving. Ik denk dat we een deel van die koersactie nu al op ons bordje krijgen”, aldus Thiel.

Van de 11 ETFs die momenteel op de markt zijn, boeken vier ETFs de meeste successen. Zij behoren zelfs tot de meest succesvolle ETF-lanceringen uit de geschiedenis van de markt.

Bitcoin haalt goud in?

De market cap van goud is nog velen malen groter dan die van bitcoin, maar de ETFs beginnen die van het edelmetaal flink in de nek te hijgen. Zo zijn de ETFs erin geslaagd om binnen enkele maanden op 50 procent van de market cap van de Goud ETFs te kopen.

Goud ETFs zijn inmiddels al 20 jaar onderweg, dus dat maakt deze prestatie extra knap. De Spot Bitcoin ETFs zijn immers pas een paar maanden verhandelbaar.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 70.900 dollar en wachten we rustig op de halving. Die zal niet meteen veel invloed op de bitcoin koers hebben, want 450 bitcoin per dag maken natuurlijk niet meteen het verschil in de markt.


The post Marathon Digital: dit gaat bitcoin doen na de halving appeared first on Bitcoinmagazine.nl.