Een man genaamd Gary James Harmon heeft vier jaar en drie maanden gevangenisstraf opgelegd gekregen. Dit nadat de man uit Cleveland, Ohio, meer dan 712 Bitcoin had gestolen die verbeurdverklaard waren in een lopende strafzaak. Hij stal de cryptocurrency van zijn broer Larry Dean Harmon via Helix. Helix is een dark web-gebaseerde cryptocurrency-witwasdienst die bekend staat als een “mixer” of “tumbler”.

Wat is een Bitcoin-mixer?

Bitcoin-mixerdiensten zijn online diensten die worden gebruikt om de identiteit van de eigenaar van Bitcoin te verbergen en de traceerbaarheid van de transacties te verminderen. Dit wordt gedaan door de Bitcoins van verschillende gebruikers samen te voegen en vervolgens opnieuw te verdelen over de portefeuilles van de gebruikers. Hierdoor wordt het moeilijker om de oorsprong van de Bitcoins te traceren en de transacties te koppelen aan een specifieke gebruiker.

Deze Bitcoin-mixerdiensten worden vaak gebruikt door mensen die hun privacy willen beschermen of door criminelen die hun illegale activiteiten willen verbergen. Daarmee willen ze het moeilijker maken voor wetshandhavers om hun activiteiten te traceren. Het gebruik van Bitcoin-mixerdiensten is legaal, al kan het wel worden gezien als een indicatie van criminele activiteiten.

Arrestatie

Larry Dean Harmon werd in februari 2020 gearresteerd en hierbij nam de politie verschillende activa in beslag. Hieronder vielen een opslagapparaat voor cryptocurrency met illegale opbrengsten gegenereerd door de werking van Helix. Dit apparaat is verbeurd verklaard in de strafzaak. Wetshandhavers konden de op het apparaat opgeslagen Bitcoin echter niet herstellen vanwege de beveiligingsfuncties van het apparaat.

Gary Harmon wist dat de regering probeerde de Bitcoin terug te krijgen die op het in beslag genomen apparaat was opgeslagen voor verbeurdverklaring in de strafzaak van Larry Harmon. Daarom gebruikte hij de inloggegevens van zijn broer om de Bitcoin-portemonnees die op het apparaat waren opgeslagen opnieuw te maken. Uiteindelijk maakte hij meer dan 712 Bitcoin over, ter waarde van op dat moment ongeveer 4,8 miljoen dollar, naar zijn eigen portemonnee. Hiermee heeft hij fondsen gestolen en de hangende strafrechtelijke verbeurdverklaringsprocedure belemmerd. Inmiddels is deze buit zo’n 21 miljoen dollar waard.

Schuldig gepleit

In augustus 2021 heeft Larry Dean Harmon schuldig gepleit aan een samenzwering van het witwassen van geld in zijn zaak. Gary Harmon heeft ingestemd met de verbeurdverklaring van cryptocurrencies en andere eigendommen die zijn afgeleid van de frauduleus verkregen opbrengsten. Dit omvat meer dan 647,41 Bitcoin (BTC), 2,14 Ethereum (ETH) en 17.404.400,64 Dogecoin (DOGE). Door de stijging van de marktprijzen is de totale waarde van deze verbeurde eigendommen meer dan 20 miljoen dollar.

Al met al is het duidelijk dat Gary Harmon opzettelijk Bitcoin heeft gestolen die al was verbeurd verklaard in een strafzaak. Door de beveiligingsfuncties van het apparaat waarop de Bitcoin was opgeslagen te omzeilen, heeft hij de Bitcoin naar zijn eigen portemonnee overgemaakt, de strafrechtelijke verbeurdverklaringsprocedure belemmerd en de opbrengsten witgewassen. Zijn daden hebben ertoe geleid dat hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en drie maanden.

The post Man uit Ohio steelt 21 miljoen dollar aan Bitcoin van broer, krijgt vier jaar celstraf appeared first on BLOX | Nieuws.