Een 45-jarige Amerikaan is er van verdacht $3,5 miljoen aan cloudcomputingservices hebben gestolen om $1 miljoen aan ether, litecoin, monero en andere cryptocurrency’s. De Amerikaanse autoriteiten spreken van een “cryptojacking” zaak.

Crypto minen via cryptojacking

Cryptojacking is het gebruiken van iemand anders computerkracht om cryptocurrency voor jezelf te delven. Volgens een officiële overheidsmededeling heeft Parks naar verluidt twee “bekende” cloudcomputingproviders opgelicht. Ook is hij verdacht van online fraude, het witwassen van geld en het plegen van illegale geldtransacties. Parks verschijnt vandaag 16 april voor de rechtbank.

Het gaat om Charles O. Parks III uit de Amerikaanse staat Nebraska. Hij heeft naar verluidt verschillende aliassen gebruikt, zoals “MultiMillionaire LLC” en “CP3O LLC”, om “enorme hoeveelheden” rekenkracht te registreren zonder ervoor te betalen. Hij heeft hiervoor cloudcomputingservices ingeschakeld, terwijl hij hiervoor niet heeft betaald en niet is opgespoord door de getroffen bedrijven.

Parks heeft de gedolven cryptomunten verstuurd en witgewassen via cryptobeurzen en NFT-marktplaatsen, in een poging zijn sporen uit te wissen. Het gaat om circa 1 miljoen dollar aan crypto’s die zijn gedolven voor persoonlijk gebruik. Uiteindelijk zijn de opmerkelijke transacties opgevallen en is de man door de federale politie (FBI) opgepakt.

20 jaar cel in?

Parks riskeert een celstraf van 20 jaar voor deze online fraude en het witwassen van geld. Daar bovenop komt mogelijk nog een straf van 10 jaar voor illegale geldtransacties via cryptojacking.

“Deze arrestatie illustreert de kracht van rechtshandhaving die samenwerkt met de private sector om cybercriminelen te identificeren en op te sporen, en een einde te maken aan hun geavanceerde diefstal,” zegt de commissaris van het New York Police Department, Edward A. Caban, in de verklaring.


The post Man aangeklaagd voor het minen van $1 miljoen aan crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.