Sam Altman, de CEO van OpenAI, staat niet lang stil bij zijn prestaties, zo blijkt. Nadat hij met OpenAI het enorm succesvolle ChatGPT ontwikkelde en uitbracht, is hij nu bezig met zijn volgende project: Worldcoin. Dit project heeft naar eigen zeggen het doel om een cryptocurrency te creëren die collectief eigendom is en wereldwijd wordt gedistribueerd.

Flinke interesse is er al, want naar verluid haalt Worldcoin $100 miljoen op in een investeringsronde. Eerder was al bekend dat onder andere Digital Currency Group, Coinbase en LinkedIn medeoprichter Reid Hoffman geld zouden investeren in Worldcoin. In het rapport van de Financial Times staat echter dat de $100 miljoen wordt opgehaald bij een “mix van oude én nieuwe investeerders”.

Wat is Worldcoin?

Worldcoin werd ergens vroeg in 2020 opgericht door Alex Blania, Sam Altman en Max Novendstern. Volgens Worldcoin executives tackelt dit project twee problemen die zijn ontstaan door de groeiende complexiteit van kunstmatige intelligentie (AI).

Wat hiermee precies bedoeld wordt is niet duidelijk. De intenties van het project zijn tot dusver nogal vaag, want wat wordt er nou bedoeld met een collectief eigendom en een wereldwijd gedistribueerde cryptocurrency? Welke problemen die zijn onstaan door AI kan een cryptocurrency oplossen?

De antwoorden hierop krijgen we waarschijnlijk bij de lancering van Worldcoin. Dit zou naar eigen zeggen nog uiterlijk zes weken duren.

Worldcoin lanceerde op 8 mei wel al zijn eigen crypto wallet voor “geverifieerde mensen”. Het interessante aan deze wallet is dat je geen transactiekosten over je transacties hoeft te betalen als je dus geverifieerd bent. Om het verschil tussen bots en mensen te maken vragen ze om een telefoonnummer of een iris-scan.

Worldcoin vs. Bitcoin

Het is nog maar de vraag of Worldcoin even succesvol gaat zijn als Sam Altman’s vorige creatie, ChatGPT. Het mag duidelijk zijn dat Altman in ieder geval het netwerk bezit om flinke bedragen op te halen en dat er genoeg knappe koppen zijn die met hem samen willen werken. Maar toch is dat niet persé een recept voor succes.

Tot nu toe is het eigenlijk totaal niet duidelijk wat nou echt de bedoeling is van Worldcoin en wat de toegevoegde waarde van het project gaat zijn.

Als je een cryptocurrency wilt die collectief eigendom is en wereldwijd gedistribueerd, dan hoef je al niet verder te kijken dan Bitcoin. Dus als Worldcoin succesvol wil zijn, moet het waarschijnlijk met meer komen dan alleen dat.

The post Maker van ChatGPT haalt $100 miljoen op voor eigen cryptocurrency appeared first on BLOX | Nieuws.