Alsof de Bored Ape Yacht Club – en de Amerikaanse voetbalcompetitie – nog niet alles deden om zich in de kijker te spelen. De Major League Soccer (MLS) heeft Bored Ape #6045 genaamd ‘Striker’ een contract aangeboden als spits. De voetbalorganisatie deed dit waarschijnlijk om financiële redenen.

Aap als spits

Major League Soccer, de grootste voetbalcompetitie van de VS en Canada, haalt alles uit de kast om net zo groot te worden als de basketbalcompetitie NBA. De National Basketball Association had afgelopen jaar het innovatieve idee om ‘Top Shots‘ te verkopen als NFT’s. Dit zijn gescoorde punten die zijn vastgelegd op camera. Op deze manier kon iedereen eigenaar worden van een gescoord punt.

Nu probeert de MLS iets soortgelijks, maar anders. Het is zeker een opmerkelijke ‘aanwinst’. Striker, zoals de aap heet, is een Bored Ape NFT die de nieuwe spits zou zijn in deze voetbal competitie. Dit meldt de MLS op zijn website over aap nummer #6045.

‘Inspelen op de groeiende belangstelling van NFT’s’

De drijfveer achter de aankoop van de MLS is om “in te spelen op de groeiende belangstelling van de sportwereld voor NFT’s”, zo meldt nftnow. Maar zonder beschrijving van een echte use-case, lijkt het gewoon op een ordinaire gok om uiteindelijk meer geld te ontvangen dan dat de competitie voor de NFT betaald heeft.

Als je zin hebt in tenenkrommende feitjes en quotes van de aap, lees vooral verder. Anders snap ik dat wij – jij als lezer en ik als schrijver – hier afscheid van elkaar nemen.

Tenenkrommende feitjes

“Voordat Striker werd verpakt in een virtuele atleet, was hij gewoon bekend als Bored Ape #6045”, meldt de nftnow. “Uiteindelijk pikten ze hem op voor 100 ETH. Dit gaf de vorige eigenaar een flinke winst, aangezien hij de NFT kocht voor slechts 8,45 ETH in 2021.” Dit is wel mooi voor de vorige Bored Ape holder, die hier omgerekend 180.000 euro voor kreeg.

Daarnaast plaatste de MLS zelf nog wat snelle feitjes op een rij. Waaronder de lengte, het gewicht, en de social media van ‘Striker’:

Positie: Spits
Sociale media: @striker6045
Lengte: 195,5 cm
Gewicht: 133 kg
Geboorteplaats: De Blockchain
Woonplaats: The Otherside

De aap zal voor de eerste keer verschijnen tijdens de ‘MLS All-Star Game’ op 10 augustus. Striker zal hier toetreden als de nieuwste speler van de competitie. Hij zal ingezet worden als spits, maar hoe dit er in de praktijk uit zal zien is nog niet duidelijk.

The post Major League Soccer biedt Bored Ape NFT contract aan als speler (echt waar) appeared first on BTC Direct | Nieuws.