Macro-expert Lyn Alden zegt dat de vooruitzichten voor bitcoin om een koers van 100.000 dollar of meer te bereiken momenteel goed zijn. In een nieuw interview met Blockworks Macro zegt Alden dat er sprake is van een “supply-schok” voor bitcoin.

Dat betekent simpelweg dat vraag en aanbod volgens Lyn Alden extreem uit balans zijn.

Komende 18 maanden bullish voor bitcoin

Volgens Lyn Alden is vooral de combinatie de eerdergenoemde disbalans tussen vraag en aanbod en de stijgende wereldwijde liquiditeit bullish voor bitcoin. Zodanig zelfs dat we hiermee een “solide-setup” hebben voor een bitcoin koers van 100.000 dollar of meer.

“Wat bitcoin betreft zitten de meeste indicatoren die ik volg ergens in het midden van de cyclus wat de bullrun betreft. Ik denk dat de komende 18 maanden er nog altijd goed uitzien voor bitcoin.

Nogmaals, bitcoin volgt de wereldwijde liquiditeit behoorlijk goed. Verder laten de on-chain indicatoren ons zien hoeveel lange-termijn holders op dit moment hun bitcoin verkopen”, aldus Lyn Alden.

Hoe meer de bitcoin koers stijgt, hoe meer munten van lange-termijn holders voorzichtig op de markt komen. Zo komt vraag en aanbod steeds meer in balans, totdat we weer richting een bearmarkt gaan voor de digitale munt.

Wereldwijde liquiditeit drijft bullmarkt bitcoin en goud

In het interview met BlockWorks Macro stellen Lyn Alden en Luke Gromen dat de wereldwijde liquiditeit een belangrijke rol speelt in het stijgen van de bitcoin koers.

De wereldwijde liquiditeit kun je heel kort door de bocht zien als de hoeveelheid kapitaal die in het financiële systeem zit. Stijgt de hoeveelheid kapitaal? Dan moet dat ergens heen en dan is de schaarste van bitcoin en goud natuurlijk een aantrekkelijk eindstation.

Zeker als je bedenkt dat de schuldposities van overheden er steeds lelijker uit beginnen te zien. Door de hoge rentes die centrale banken hanteren moeten overheden een steeds hogere rente over hun schulden betalen, waardoor de rentekosten oplopen, de begrotingstekorten toenemen en vervolgens de schuldposities weer stijgen.

Beleggers lijken bitcoin en goud in toenemende mate als het antwoord op deze negatieve schuldspiraal te zien.


The post Macro-guru: ‘Bitcoin koers van $100.000 zou geen verrassing zijn’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.