Cryptobeurs Binance heeft overal op de wereld problemen. Binance moest al vertrekken uit Nederland, en in de VS wordt de beurs aangepakt door de financiële waakhond SEC. Maar de rechter lijkt Binance US een sprankje hoop te geven.

Rechter kiest nu voor Binance

Het verzoek van de SEC om een onderzoek naar de beurs werd eerder vandaag door de rechtbank afgewezen.

Gisteren heeft Binance US een belangrijke overwinning behaald in de rechtszaak rondom een onderzoek. De beurs staat onder intensief toezicht sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er een rechtszaak tegen aanspande. Deze situatie leidde tot een daling van het handelsvolume en het vertrek van belangrijke managers uit het bedrijf.

Waarom onderzoekt de SEC Binance US?

Het argument van de SEC was gebaseerd op de bewering dat Ceffu, een bewaarplatform, in werkelijkheid een entiteit was die geassocieerd was met Binance. Bovendien beweerde de SEC dat deze entiteit werd ingezet om geld van Amerikaanse klanten naar het buitenland over te maken, waarmee een eerdere overeenkomst tussen Binance US en de SEC werd geschonden.

De commissie zocht specifiek toegang tot de gegevens van de beurs en de communicatie met de wallets. Volgens een tweet van Adam Cochran vermeldde de indiening van de SEC het volgende:

“Zelfs met deze beperkte ontdekking is het echter duidelijk geworden dat Binance U.S. (ook wel “BAM” genoemd) geen geloofwaardige verklaring heeft gegeven voor zijn regelingen voor de bewaring van cryptovalutawallets. Bovendien zijn Binance Holdings Limited (“BHL” of “Binance”) en haar vermeende relatie met een aan Binance gelieerde entiteit genaamd ‘Ceffu’ met betrekking tot de bewaring van klantactiva nog steeds een bron van tegenstrijdige informatie die aan de SEC wordt verstrekt.”

Als reactie op deze ontwikkelingen voerde de cryptocurrency-beurs aan dat het verzoek van de SEC overdreven opdringerig en belastend was.

Uiteindelijk heeft de Amerikaanse districtsrechter Zia Faruqui het verzoek van de SEC om inspectie afgewezen. De rechtbank eiste echter dat Binance US aanvullende documentatie verstrekte en uitte twijfels over het vermogen van de beurs om de controle over haar activa te behouden.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Maakt Binance een comeback? Rechter wijst verzoek financiële waakhond af appeared first on BLOX | Nieuws.