De koersen kleuren rood, en zelfs nieuws van een enorme bitcointransactie heeft daar niets aan kunnen veranderen. De Luna Foundation Guard (LFG) maakte gisteren bekend dat ze voor 162 miljoen euro (176 miljoen dollar) bitcoin hebben gekocht.

LFG is een in Singapore gevestigde non-profitorganisatie die zich richt op de ontwikkelingen van de Terra-blockchain. De bijbehorende crypto van deze blockchain heet LUNA en kan gezien worden als een proxy van hoe de markt denkt over dit project.

Terra LUNA flink gedaald sinds all time high

Hieronder de koers van LUNA in april. Op 6 april behaalde de waarde een nieuwe all time high van 109 euro, maar daar is helemaal niets meer van over (R.I.P. FOMO-kopers). Op het moment van schrijven is de waarde gedaald tot ongeveer 80 euro.

Bron: Tradingview

Ondanks de dalende koers blijft LFG bitcoin inslaan, op dit moment hebben ze voor 1,56 miljard euro (1,7 miljard dollar) aan BTC. De oprichter Do Won tweette dat ze van plan zijn om in totaal voor 9,2 miljard euro (10 miljard dollar) bitcoin te kopen, hiermee worden ze in een klap de grootste bitcoinbezitter van de aarde. Mits we Satoshi niet meetellen.

Alles voor stabiliteit

Maar wat moeten ze met al deze bitcoins? Ze hebben deze nodig om hun stablecoin UST op 1 dollar waarde te houden. Waar de meeste stablecoinprojecten echte dollars in kas houden, gebruikt Terra een algoritme om met behulp van crypto UST waardevast te maken.

Daarvoor hebben ze natuurlijk een enorme schatkist nodig. Vorige maand verkocht de Luna Foundation nog voor 1 miljard dollar aan LUNA-tokens (een van de munten van Terra) om geld in te zamelen om crypto te kopen.

Bitcoin levert ook in

Je zou kunnen stellen dat hoe meer bitcoin er gekocht wordt, des te meer opwaartse druk er is op de bitcoin koers. Maar dat gaat met vallen en opstaan. Hieronder de koers sinds februari, toen ze begonnen met het kopen van bitcoin.

Bron: Tradingview

Op de lange termijn is de koers stijgende, met flinke pieken en dalingen tussendoor. Maar sinds 6 april, dit valt samen met de all time high van LUNA, daalt de waarde. Ook vandaag heeft bitcoin 1,5% moeten inleveren.

Altcoins kopen

Voor het stabiliseren van de waarde van hun stablecoin, gebruiken ze ook andere coins. Zo schreven wij gisteren dat Terra voor 184 miljoen euro (200 miljoen dollar) AVAX-tokens kocht.

Specifiek gaat het om twee verschillende deals. Terraform Labs heeft 100 miljoen dollar aan LUNA ingeruild voor AVAX-tokens. ‘We zijn verheugd om de bloeiende samenwerking te onthullen tussen Avalanche en Terra. Verder zal Terra worden verstevigd met een swap van 100 miljoen dollar tussen $LUNA en $AVAX om de stimulansen van het ecosysteem strategisch op één lijn te brengen.”

Luna Foundation Guard heeft op zijn beurt UST-aandelen gebruikt om nog eens extra 100 miljoen dollar aan AVAX te kopen van de Avalanche Foundation. Daarmee komt de totale investering dus op 200 miljoen dollar. Op het moment van schrijven is de koers van AVAX echter met 6,5% gedaald.

We houden je op de hoogte van de toekomstige aankopen van deze grootbezitter.

The post Luna koers daalt 9,7% na nieuwe aankoop bitcoin van 162 miljoen euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.