Litecoin is een project dat al vanaf de begindagen van de industrie aanwezig is. Het project lanceerde in oktober 2011 en werd daarmee één van de eerste altcoins ter wereld. Na een relatief lange periode van stilte rondom het project, is de Litecoin koers nu plotseling met 35 procent gestegen.

Wat is er aan de hand?

Met de stijging van 35 procent kan het speculeren beginnen. Wat maakt dat de Litecoin koers nu vrijwel uit het niets aan een stijging is begonnen? De stijging kan te maken hebben met de Litecoin-halving die voorlopig voor 3 augustus 2023 op het programma staat. We spreken van een halving, omdat in de computercode van het project is vastgelegd dat de beloning voor miners iedere vier jaar halveert.

Op het moment van schrijven ontvangen miners 12,5 Litecoin voor het produceren van een blok. Na de halving in augustus 2023 halveert die beloning naar 6,25 Litecoin. Hiermee daalt in theorie het aanbod van Litecoin op de markt. Als de vraag naar de munt hetzelfde blijft moet dat tot een prijsstijging van de munt leiden.

Het kan zijn dat de markt voorsorteert op de halving en dat de stijging die we nu zien volledig aan dit fenomeen te wijden is. Er gaan als gevolg van de problemen rondom FTX ook andere theorieën rond over Litecoin die mogelijk achter de stijging kunnen zitten.

Litecoin is de eerlijkste munt

Vijf dagen geleden verscheen er op Reddit een interessant bericht in de Litecoin-gemeenschap. Hierin schrijft de gebruiker in kwestie dat Litecoin in zijn ogen de eerlijkste cryptocurrency van de markt is. “Crypto zit nu vol met schimmige exchange tokens, stablecoins, shitcoin projecten, foundations die zichzelf een groot deel van de supply toedichten… en in het geval van Bitcoin heeft zelfs Satoshi Nakamoto een grote hoeveelheid tokens in bezit”, zo begint de gebruikers zijn betoog.

De rest van zijn betoog wijd de Reddit-gebruiker aan het feit dat Litecoin-oprichter Charlie Lee al zijn Litecoin verkocht, zodat er geen leider binnen het project meer is. Zijn verhaal over Litecoin komt erop neer dat het project om deze reden een eerlijk project is. Niemand heeft de leiding en geen enkel individu heeft een significante hoeveelheid van de munten in bezit. “Ik geloof dat dit een eigenschap is die in de toekomst steeds meer gewaardeerd wordt”, aldus de Redditor.

Simpel en vertrouwd

Het lijkt erop dat mensen vanwege het FTX-schandaal steeds meer terugvallen op projecten die al lang meelopen. Litecoin is een project waarvan het volledige verhaal bekend is, in tegenstelling tot een Solana dat vooral door durfkapitalisten gepromoot is. Iedereen weet hoe Litecoin werkt en het project werkt ook al praktisch zonder problemen sinds de oprichting in oktober 2011.

Voordat je investeert moet je wel bij jezelf nagaan wat Litecoin dan beter zou doen dan Bitcoin. Volgens de Redditor is het feit dat Satoshi Nakamoto ruim 1 miljoen Bitcoin bezit een slechte zaak. Het is echter überhaupt de vraag of Satoshi Nakamoto nog onder ons is.

Uiteindelijk is Litecoin qua code een bijna exacte kopie van Bitcoin. Het grootste verschil is de bloktijd van 2,5 minuten bij Litecoin, die een stuk sneller is dan de 10 minuten van Bitcoin. Daardoor ligt de blokproductie en in theorie ook het aantal transacties per seconde hoger bij Litecoin. In de praktijk is dat laatste niet het geval, omdat Bitcoin een stuk populairder is dan Litecoin.

The post Litecoin (LTC) stijgt in 7 dagen met ruim 35 procent, enthousiasme in aanloop naar de halving? appeared first on BLOX | Nieuws.