Vandaag rond 17:00 uur is de Litecoin halving, dit vindt eens in de vier jaar plaats. Als je vier jaar ergens op moet wachten, dan moet het wel belangrijk zijn en impact hebben. Toch?

Kijk bijvoorbeeld naar de verkiezingen, eens per vier jaar tekenen we voor iemand die al jouw dromen moet vertegenwoordigen, die staat voor jouw idealen en op een mondige manier jouw normen en waarden belichamen. Belangrijk.

Totdat het kabinet valt, of jouw gekozen politicus er geen zin meer in heeft, een eigen partij start, of toch een viespeuk blijkt te zijn. Dan blijkt dat eens-in-de-vier-jaar moment niets meer dan een scheet in de wind.

Wat verandert de Litecoin Halving vandaag?

Zo kan je ook kijken naar de Litecoin halving. Een prachtige gebeurtenis die eens per vier jaar plaatsvindt en in theorie hoop brengt voor de toekomst… maar wat verandert er nou echt?

Vandaag vindt dus de derde halving in de geschiedenis van Litecoin plaats sinds de lancering in 2011. De Litecoin Halving-cyclus is elke 840.000 blokken volgens een vooraf bepaald schema dat vaststaat in het Litecoin-protocol.

Er hebben al twee Litecoin-halvings plaatsgevonden, de eerste in 2015 en de tweede in 2019. In 2015 ging de beloning voor miners van 50 LTC per blok naar 25 LTC per blok. De laatste halvering van Litecoin vond plaats in 2019, waarbij de blokbeloning werd gehalveerd van 25 LTC naar 12,5 LTC per blok. Vandaag wordt de blokbeloning gehalveerd naar 6,25.

Het maakt deel uit van het monetaire beleid van Litecoin dat is ontworpen om de gecontroleerde levering van nieuwe munten die op de markt komen te waarborgen. Door de blokbeloning te verlagen, helpt Litecoin-halving de schaarste in stand te houden en kan het mogelijk opwaartse prijsdruk creëren als de vraag stabiel blijft of toeneemt.

Koers Litecoin bewoog nauwelijks

In de grafiek hieronder zijn de twee stippellijnen de eerdere halvings.

Na de eerste halving van Litecoin gebeurde er eigenlijk niet zo veel. Het duurde zeker een jaar voordat de koers echt significant omhoog schoot, maar dat gebeurde met de hele cryptomarkt. Na de tweede halving daalde Litecoin. Toen liep de befaamde defi-zomer van 2019 af en zelfs de Litecoin halving kon het tij niet keren.

Pas toen de hele markt aantrok tijdens Corona, kon Litecoin weer nieuwe hoogtes behalen.

Toegegeven, het is maar een samplesize van twee, dus het zegt niet alles. Maar op basis van het verleden, en op basis van de rust op de cryptomarkt, lijkt er op korte termijn geen megastijging aan te komen voor Litecoin.

The post Litecoin halving vandaag, waarom dit belangrijk is (en waarom niet) appeared first on BLOX | Nieuws.