Omcirkel 2 augustus in je agenda, dan staat de Litecoin halving op de planning. Eerder schreven wij dat dit op 5 augustus zou plaatsvinden, maar er worden sneller blokken gevonden dan verwacht.

Op naar de derde Litecoin halving

De Litecoin halving is een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt, waarbij de hoeveelheid Litecoin die per blok wordt gemined wordt gehalveerd. De eerste halving vond plaats op 29 augustus 2015, de tweede halving op 25 augustus 2019, en de derde halving zal begin augustus gebeuren.

De datum voor de halving wordt bepaald door de code van de Litecoin blockchain. De code is zo geprogrammeerd dat de hoeveelheid Litecoin die per blok wordt gemined ongeveer elke vier jaar wordt gehalveerd. Dit is gedaan om de inflatie van Litecoin te beperken en om de schaarste van Litecoin te vergroten.

Wat zijn de gevolgen van Litecoin halving?

De halving heeft een aantal gevolgen voor de Litecoin blockchain. Ten eerste zal de beloning voor het minen van Litecoin worden gehalveerd. Dit betekent dat miners minder Litecoin zullen verdienen voor het oplossen van puzzels en het valideren van transacties. Voorheen ontvingen ze 50 LTC, daarna 25 Litecoins per blok, vervolgens 12,5 Litecoins en volgende maand gaat dit nar 6,25 LTC. De halvering vindt plaats na een bepaald aantal geminede blokken, meestal elke 840.000 blokken.

Ten tweede zal de hoeveelheid nieuwe Litecoin die op beurzen worden aangeboden door deze miners, worden gehalveerd. Dit betekent dat er minder Litecoin beschikbaar is voor aankoop en verkoop.

Wat doet de koers van Litecoin?

De halving kan een aantal gevolgen hebben voor de koers van Litecoin. Sommige experts geloven dat de halving de prijs van Litecoin zal doen stijgen, omdat er minder Litecoin zal zijn beschikbaar en de vraag naar Litecoin waarschijnlijk zal blijven stijgen. Anderen geloven dat de halving de prijs van Litecoin niet zal beïnvloeden, omdat de prijs van Litecoin wordt bepaald door een aantal andere factoren, zoals de algemene marktsentimenten en de economische omstandigheden.

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen wat de gevolgen van de halving zullen zijn voor de koers van Litecoin.

Hierboven de koersgrafiek van het afgelopen jaar. Hoewel Litecoin betere tijden heeft gekend tijdens een bullmarkt, is er de afgelopen 12 maanden wel een stijgende lijn te zien. Vergeleken met een jaar geleden is Litecoin met 73% gestegen!

The post Litecoin halving is vervroegd, nog maar twee weken appeared first on BLOX | Nieuws.