De Litecoin (LTC) koers is vanaf het hoogtepunt van 115 dollar op 3 juli naar een dieptepunt van 56 dollar gevallen op 17 augustus en heeft op dat niveau een dubbele bodem gevormd. Gecombineerd met een bullish divergentie voor de Relative Strength Index (RSI, onderkant grafiek) zien we nu sterke signalen voor een bullish trendomkering.

Nu is het zaak dat Litecoin boven de neerwaartse zwarte trendlijn uitbreekt om weer bullish te worden.

Bullish patroon voor Litecoin

Op 11 september wist Litecoin een dubbele bodem te vormen op de dagelijkse grafiek. Een dubbele bodem wordt binnen de technische analyse beschouwd als een bullish patroon, wat betekent dat het normaal gesproken resulteert in een opwaartse uitbraak van de koers.

Die analyse wordt versterkt door de RSI, die ook een bullish divergentie laat zien. De RSI is een momentum-indicator uit de technische analyse die laat zien of de markt oververhit of onderkoeld is.

Op dit moment lijkt de markt onderkoeld en zien we deze langzaam opwarmen, wat een goed teken is voor de Litecoin koers. Vandaag staat de Litecoin koers op 62,42 dollar en zien we met een stijging van 2,52 procent in de afgelopen 24 uur de eerste tekenen van een omdraaiing voor het kleine broertje van Bitcoin.

Stijging van 37 procent voor Litecoin?

Als de Litecoin koers op dit punt kan uitbreken boven de zwarte lijn in de grafiek, dan kan dat in theorie tot een stijging van 37 procent leiden tot de koers van ongeveer 85 dollar (zie onderstaande grafiek, groene lijn omhoog).

Op dat punt komt Litecoin vervolgens zijn 0,50 Fibonacci-niveau tegen die mogelijk een weerstand zal vormen. Als het Litecoin niet lukt om boven de zwarte lijn uit te breken, dan lijkt een nieuwe correctie naar de steun op de koers van 50 dollar een mogelijkheid.

Dat zou dan een daling van ongeveer 20 procent opleveren voor Litecoin. Als de koers op deze manier doorgaat en de weerstandslijn naar beneden blijft volgen, dan zou de munt die koers rond het begin van oktober (2-3 weken van nu) kunnen bereiken.

Wat dat betreft komt er dus een spannende en belangrijke periode aan voor Litecoin.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Litecoin bereikt cruciaal niveau, flinke stijging aanstaande? appeared first on BLOX | Nieuws.