In een interview met Tom van Lamoen tijdens het evenement Bitcoin Amsterdam hebben we een gesprek gevoerd over zijn visie op Bitcoin. Hierbij ging het onder meer over hoe dit verweven is met zijn politieke en filosofische standpunten binnen de Libertaire Partij.

Bitcoin en het liberalisme

‘Voor mij is liberalisme, vrijemarktprincipe en Bitcoin eigenlijk één’, begon Van Lamoen zijn betoog. Hij legde uit dat zijn passie voor Bitcoin verder gaat dan alleen de financiële aspecten. ‘Vooral het activisme erachter, waarom we onafhankelijk moeten worden van banken. Dus ik heb binnen de LP heel erg gelobbyd om Bitcoin te verwerken in de standpunten. Het liberalisme in de praktijk, daarvan zie ik Bitcoin als een van de beste voorbeelden.’

Vrijemarktprincipes en overheidsinvloed

Van Lamoen ging verder in op de kernwaarden van het liberalisme en hoe Bitcoin hier naadloos op aansluit. ‘Het liberalisme is natuurlijk gebaseerd op extreme vrijemarktprincipes. Dus eigenlijk zonder enige overheidsinvloed in de markt, dat is de meest natuurlijke wisdom of the crowd-manier.’ Hij benadrukt hoe Bitcoin hierin een cruciale rol speelt. ‘En voor mij is Bitcoin daar het beste voorbeeld, want het kan eigenlijk alleen maar vrijwillig zijn als jij het hardste eigendom hebt. Dat mensen het niet met dwang van jou zouden kunnen afnemen.’

De spirituele kant van Bitcoin

Maar voor Van Lamoen is Bitcoin meer dan alleen een financieel instrument of een symbool van het liberalisme. ‘Dus het eigenlijk een beetje die filosofische en spirituele kant erachter. Bitcoin verzorgt eigenlijk een libertarische samenleving’, concludeerde hij.

Conclusie

Dit interview met Tom van Lamoen biedt een uniek perspectief op de overlap tussen politiek, filosofie en de wereld van cryptocurrency. Zijn visie benadrukt de diepere betekenis en impact die Bitcoin kan hebben op onze maatschappij en de wereld van het liberalisme.

The post Lijsttrekker Tom van Lamoen: ‘Liberalisme, vrijemarktprincipe en Bitcoin is eigenlijk één’ appeared first on BLOX | Nieuws.