Robert Kiyosaki zit op de digitale praatstoel en deelt gratis lessen uit. De schrijver zegt dat zijn belangrijkste les, ook wel toepasselijk les 1 genoemd, gaat over het verschil tussen werken voor een werkgever, en het hebben van assets zoals Bitcoin.

Overheid pakt alles af

In zijn laatste post op X bekritiseert Robert Kiyosaki het traditionele model van het verdienen van geld via normale banen. Hij beweert dat de winsten daarvan uiteindelijk door de overheid worden afgepakt via belastingen en inflatie.

Kiyosaki citeert zijn boek ‘Rich Dad, Poor Dad’, waarin hij pleit voor het investeren in activa die waarde behouden, zoals vastgoed, olie en voedselproductie. Deze activa bieden gezonde en belastingvrije winsten, in tegenstelling tot reguliere banen die leiden tot ‘belastbaar nep-inkomen in USD.’

De dollar is nepgeld

De schrijver heeft de Amerikaanse dollar de afgelopen jaren als nep bestempeld. Hij stelt dat de Amerikaanse overheid sinds 2020 biljoenen dollars heeft bijgedrukt, waardoor de dollar aan waarde heeft verloren. Deze “nep-USD” wordt vervolgens geïnvesteerd in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s, die nu crashen.

Kiyosaki ziet Bitcoin, goud en zilver (G, S, BC) als echte activa die de moeite waard zijn om te sparen in plaats van Amerikaanse dollars. Hij is ervan overtuigd dat deze activa levenslange financiële zekerheid en vrijheid bieden.

Euro en inflatie

Zijn argumenten zijn controversieel, maar ze zijn wel een interessante kijk op de huidige economische situatie en ook toepasbaar hier in Europa. Zo is ook hier de euro in waarde gedaald omdat er veel nieuwe euro’s bijgekomen zijn.

Dit heeft geleid tot inflatie, waardoor wij allemaal flink veel koopkracht hebben moeten inleveren. Die zin klinkt alsof we dat vrijwillig hebben gedaan, maar inflatie was in deze een dief die elke maand stiekem een beetje uit onze portemonnee meenam.

Je merkt het waarschijnlijk niet als alleen appels duurder worden, maar als tegelijkertijd alles uit de supermarkt, benzine en festivals vele malen duurder wordt, dan kan je er niet meer omheen. Zelfs sparen loont dan niet, aangezien de bank praktisch geen rente geeft.

Is de betere optie om dan toch maar te luisteren naar Kiyosaki en te investeren in goud, zilver of Bitcoin?

The post Les 1: rijken werken niet voor geld, ze hebben Bitcoin, goud en zilver appeared first on BLOX | Nieuws.