De intense druk van de Amerikaanse autoriteiten op enkele grote bedrijven en projecten binnen de Bitcoin-industrie, maakt dat de koers even behoorlijk onder druk stond. Inmiddels lijkt die druk weer een beetje van de ketel en zien we bitcoin rustig herstellen. Op het moment van schrijven staat de koers ook weer boven de 26.000 dollar en kunnen we stellen dat de bulls de boel weer rustig in balans brengen.

Lange termijn holders

Het zijn vooral de lange termijn investeerders in bitcoin die de markt op dit moment omhoog houden. Glassnode kwam enige tijd geleden met de term Long Term Holders, wat entiteiten zijn die hun Bitcoin langer dan 155 dagen vasthouden. Statistisch gezien heeft dit cohort van Bitcoiners een veel kleinere kans om hun munten in de verkoop te gooien.

Nu blijkt dat Bitcoin in deze periode flink leunt op dat zogenaamde hodl-leger, want 68 procent van alle bitcoin staan al meer dan één jaar op hetzelfde adres. Dat is voor die specifieke statistiek een nieuwe all-time high.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat Bitcoiners nog altijd veel vertrouwen hebben in de toekomst van het project. Het jaar 2022 was misschien niet zo fraai, maar dit jaar is al een stuk beter en voor 2024 staat natuurlijk de beroemde halving op het programma.

Met de halving gaat de blokbeloning voor miners door de helft en daarmee halveert uiteraard de inflatie van Bitcoin, omdat de bloksubsidie voor miners de enige manier is om nieuwe bitcoin tot leven te wekken, uiteraard tot het vooraf vastgestelde maximum van ongeveer 21 miljoen stuks.

Opvallende cijfers

In de bovenstaande grafiek van Glassnode is te zien hoe 68 procent van de Bitcoin supply al ruim één jaar op hetzelfde adres geparkeerd staat. Wat echter het meeste opvalt is de supply die al twee jaar op dezelfde plek staat.

Dat getal is werkelijk waar omhoog geschoten de afgelopen maanden. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat in 2021 de bullrun in de eerste maanden van het jaar zijn eerste kookpunt bereikte.

Veel nieuwelingen zijn op dat moment ingestapt en hebben nog geen goed moment gevonden om te verkopen. Langzaam maar zeker zijn die mensen in echte hodlers veranderd en willen ze waarschijnlijk pas verkopen als de koers veel en veel hoger staat.

The post Lange termijn bitcoin investeerders willen niet verkopen appeared first on BLOX | Nieuws.