Gisteren schreven we dat Cardano zijn plekje op Wall Street kwijt is geraakt. Dat is niet de enige kritiek die Cardano heeft te verduren, maar dat is volgens founder Charles Hoskinson niet erg. Sterker nog, hij verwelkomt de kritiek met open armen.

Cardano heeft een paar sterke punten

Critici vinden dat Cardano achterloopt op andere digitale munten. Charles Hoskinson is het hier niet mee eens. Hij vindt dat critici zich te veel focussen op korte termijn successen, terwijl Cardano juist bezig is met een stabiele en veilige toekomst voor zijn netwerk.

Hij behandelde de kritiek op Cardano’s eigen token ADA en systeem in een bericht van 7 april op X. Hoskinson zei dat hij denkt dat het Cardano-netwerk zal verbeteren met twee belangrijke upgrades die binnenkort komen.

Hij schrijft over het vermogen van Cardano op het gebied van schaalbaarheid, leiderschap en ontwikkeling. Bovendien prees hij de gemeenschap vanwege haar steun te midden van kritiek.

Hoskinson merkte zelfs op dat Cardano niet het enige technologiebedrijf is dat met de situatie wordt geconfronteerd. Op dezelfde manier waarop de verhalen over AI (kunstmatige intelligentie) zeer snel veranderen, deelt de blockchain-technologie ook het probleem van pessimisme op de korte termijn.

Maar Hoskinson suggereert dat de uiteindelijke waarde ligt in de betrouwbaarheid van de technologieën en in het uitbreiden van de gemeenschap.

Twee belangrijke upgrades voor Cardano

Hoskinson heeft aangekondigd dat het netwerk binnenkort twee belangrijke verbeteringen krijgt. Hierdoor kan iedereen meepraten over de toekomst van Cardano en worden transacties sneller verwerkt.

De eerste upgrade heet “Chang” en is een grote stap voor Cardano. Met Chang krijgen bezitters van ADA, de digitale munt van Cardano, stemrecht over belangrijke beslissingen. Dit zorgt voor een meer democratisch netwerk, waar iedereen kan meepraten.

Tegelijkertijd komt er een verbetering genaamd “Ouroboros Leios”. Deze zorgt ervoor dat transacties sneller en efficiënter verlopen, zonder dat de veiligheid van het netwerk in gevaar komt. Dit is belangrijk, want veel digitale munten worstelen nog met het snel verwerken van transacties.

Met deze upgrades hoopt Cardano zich te onderscheiden van andere digitale munten. Volgens Charles Hoskinson is het zelfs een grote stap vooruit voor de hele blockchain-wereld.

The post Kritiek op Cardano? Laat maar komen zegt Charles Hoskinson appeared first on BLOX | Nieuws.