De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële waakhond van de Verenigde Staten, moet vandaag beslissen of het in beroep gaat tegen een uitspraak van de rechter in hun zaak tegen Grayscale. Waarom is dat nou belangrijk voor Bitcoin? Dat is belangrijk, omdat het een rechtszaak is die draait om de eventuele goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Kan vandaag dan plotseling de goedkeuring van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF plaatsvinden door de SEC?

Vandaag de eerste Spot Bitcoin ETF?

Eerder dit jaar besloot een Amerikaanse rechter dat de argumenten van de SEC om de Spot Bitcoin ETF van Grayscale tegen te houden niet steekhoudend zijn. Dat wil zeggen dat deze argumenten geen goede basis vormen om de aanvraag van Grayscale voor een Spot Bitcoin ETF af te wijzen.

Dat oordeel van de rechter werd binnen de Bitcoin-gemeenschap met luid gejuich ontvangen, omdat men daar van mening is dat er voor de SEC weinig argumenten overblijven om het felbegeerde beleggingsproduct nog tegen te houden.

Vandaag moet de SEC dus laten weten of het in beroep gaat tegen het besluit van de rechter. Doet het dat niet, dan is er volgens Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas nog wel kans op alternatieve manieren waarop de SEC de komst van de Spot Bitcoin ETF zal tegenhouden.

Zoals het er nu naar uitziet, is de SEC volgens Balchunas met de uitgevers bezig om de aanvragen helemaal strak te trekken voor eind 2023 of begin 2024. Dan moet dus de langverwachte lancering van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF plaatsvinden.

Zeven Spot Bitcoin ETFs in de pijplijn

Op dit moment zitten er zeven Spot Bitcoin ETFs in de pijplijn die op goedkeuring van de wetgever wachten. Daar zit ook een aanvraag van BlackRock bij, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Het feit dat zij een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indienden is op zichzelf misschien wel het beste nieuwsfeit van 2023.

De gehele financiële industrie kijkt naar BlackRock en in principe zeggen zij hiermee dat Bitcoin als investeringsklasse een blijvertje is. Dat verhaal van BlackRock is de afgelopen jaren wel anders geweest.

BlackRock CEO noemde Bitcoin in het verleden meerdere malen een waardeloze investering. Inmiddels is hij echter van mening dat Bitcoin een internationale asset en zelfs een waardige vervanger voor goud is.

Het kan verkeren zullen we maar zeggen.

The post Krijgen we vandaag de eerste Spot Bitcoin ETF in Amerika? appeared first on BLOX | Nieuws.