Vandaag beslist de financiële waakhond van Hong Kong of er Bitcoin en Ethereum ETF’s mogen worden gelanceerd. Goedkeuring zou ontzettend bullish zijn voor de koersen van zowel Bitcoin als Ethereum.

Het betekent namelijk dat de grote, gereguleerde instellingen uit China massaal geld kunnen pompen in crypto-ETF’s.

Twee aanvragers voor Bitcoin ETF

De Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong zal naar alle waarschijnlijkheid vandaag spot-ETF’s goedkeuren die rechtstreeks in Bitcoin en Ethereum beleggen.

Dit is veel sneller dan verwacht en goedkeuring zou van Hong Kong de eerste stad in Azië maken die de populaire ETF’s aanbiedt.

Hong Kong heeft veel financiele slagkracht en prestige verloren door de beperkingen tijdens de pandemie, de haperende Chinese economie en de Chinees-Amerikaanse spanningen. Hierdoor is het Hong Kong alles aan gelegen om aantrekkelijker te worden voor finance.

Adrian Wang, CEO van Metalpha, een in Hong Kong gevestigde crypto-vermogensbeheerder zegt: ‘Het belang van Hong Kong ETF’s is verreikend omdat het nieuwe wereldwijde investeringen zou kunnen opleveren en de adoptie van cryptovaluta naar een nieuw hoogtepunt zou kunnen tillen.’

De internationale tak van de Chinese vermogensbeheerder Harvest Fund Management Co. en Bosera Asset Management (International) Co. en HashKey Capital behoren tot de eerste aanvragers. Zij willen beide goedkeuring om crypto ETF’s te mogen lanceren.

Wachten tot einde van de maand

Beide bedrijven wachten op goedkeuring door de SFC en Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. Bij goedkeuring duurt het nog ongeveer twee weken voordat de ETF’s gelanceerd worden, dus het is wachten tot het einde van de maand.

Uiteraard is dit onder voorbehoud, het is en blijft crypto. Alles, ook regulering, kan snel veranderen.

De verwachte goedkeuringen volgen op het nieuws eerder deze week dat Harvest zich voorbereidde om toestemming te vragen om een spot-Bitcoin ETF in de regio te lanceren. Op 9 april verleende de SFC toestemming aan Harvest en China Asset Management om crypto te mogen beheren van klanten.

De lancering van spot Bitcoin ETF’s in de VS op 11 januari heeft dit jaar geleid tot een opleving op de cryptomarkten. De 11 ETF’s hebben tot nu toe bijna 59 miljard dollar aan activa vergaard, waardoor Bitcoin halverwege maart een nieuw record behaalde van bijna 74 duizend dollar.

The post Krijgen Chinezen vandaag goedkeuring voor lancering Bitcoin ETF in Hong Kong? appeared first on BLOX | Nieuws.