Cryptobeurs Kraken komt met een nieuw product op de proppen. Het heet de Kraken Wallet en dit is een self-custodial wallet voor iedereen die acht soorten cryptovaluta wil bewaren. Uiteraard hoort ook bitcoin tot deze groep.

De nieuwe van de software Amerikaanse beurs ondersteunt ook Ethereum, Solana, Optimism, Base, Arbitrum, Polygon en Dogecoin. Met de wallet kunnen gebruikers hun digitaal geld in eigen beheer nemen. Zo heb je zelf de volledige controle over je digitale bezittingen. Je geeft het eigenaarschap niet af aan een andere partij, bijvoorbeeld een exchange of custodial.

De Kraken Wallet werkt ook met decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s), zo staat in het persbericht.

De code van de software is daarnaast compleet open source op GitHub gedeeld, waardoor iedereen deze kan verbeteren en inzien. Zo kunnen ontwikkelaars meekijken, suggesties aanreiken of verbeteringen voorstellen. Het is daarmee in lijn met bitcoin en andere cryptovaluta; waarvan de software ook open source staat.

De wallet heeft geen inloggegevens, e-mailadressen of Know Your Customer (KYC)-gegevens nodig. Ook houdt het naar verluidt níet de IP-adressen van gebruikers bij. Volgens Kraken houden ze zelf de analytics van gebruikers van de app niet bij, omdat ze de privacy van de traders niet wil schenden.

Het blijft overigens altijd wel een hot wallet: je kunt het geld niet compleet offline halen, zoals dat met hardware wallets doorgaans wel kan. Zet er dus niet te veel geld op: als iemand toegang krijgt tot jouw hot wallet is de kans groter dat hij of zij ermee vandoor kan. Zie het dus niet als een ultraveilige spaarrekening waar je grote bedragen op bewaart.

Een woordvoerder van Kraken merkte op:

“Hoewel we niet rechtstreeks kunnen inloggen op de secure elements, wat een betere bescherming zou bieden, hebben we ons ten doel gesteld een open-source mobiele cryptowallet te leveren die de nadruk legt op veiligheid, transparantie en gebruikerscontrole.”


The post Kraken lanceert nieuwe mobiele cryptowallet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.