Volgens het kwartaalrapport van Tesla blijft de waarde van de ‘digitale activa’ op de balans van het bedrijf ongewijzigd op 184 miljoen dollar. Dit komt overeenkomt met het voorgaande kwartaal.

Bitcoin koers geen invloed op Tesla

Ondanks dat de koers van Bitcoin aanzienlijk is gestegen gedurende het kwartaal, heeft dit geen invloed gehad op de waarde van Tesla’s digitale activa vanwege de boekhoudregels waarmee het bedrijf werkt. Deze regels staan niet toe dat niet-gerealiseerde winsten op dergelijke posities worden geboekt.

Tesla kocht voor 1,5 miljard dollar Bitcoin

Het is bekend dat Tesla in het verleden Bitcoin heeft gekocht, en in februari 2021 kondigde het bedrijf aan dat het voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin had gekocht. Tesla was van plan om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor zijn producten en diensten. De koers bereikte vervolgens een nieuw record.

Echter, enkele maanden later, in mei 2021, trok Elon Musk zijn steun voor Bitcoin terug. Hij tweette dat Tesla niet langer Bitcoin zou accepteren als betaalmiddel vanwege de hoge energieconsumptie die nodig is voor het minen van Bitcoin en de impact die dit heeft op het milieu.

Tesla gelooft in Bitcoin en Dogecoin

Desondanks gaf Musk aan dat Tesla haar Bitcoin niet zou verkopen en dat het bedrijf nog steeds gelooft in de potentie van Bitcoin en andere cryptocurrency’s (lees: Dogecoin). In juni 2021 verkocht Tesla uiteindelijk een deel van haar Bitcoin holdings, naar verluidt om te testen hoe liquide Bitcoin is. Er zijn echter geruchten dat Tesla in het geheim Bitcoin blijft kopen en verkopen.

Tesla heeft bijna 10 duizend Bitcoin

Die geruchten zijn niet gebaseerd op de officiële cijfers. Het is namelijk onduidelijk hoeveel Bitcoin Tesla momenteel in bezit heeft, maar het wordt geschat dat het bedrijf ongeveer 9.720 BTC heeft. Tesla heeft echter nooit precies onthuld hoeveel Bitcoin het bezit en rapporteert in plaats daarvan alleen de waarde in Amerikaanse dollars van al zijn digitale activa samen.

Het autobedrijf accepteert Dogecoin als betaling voor een deel van zijn online verkochte koopwaar, maar het is onduidelijk hoeveel Dogecoin het bedrijf momenteel in bezit heeft.

The post Koopt Tesla stiekem weer Bitcoin? Dit is wat de data zegt appeared first on BLOX | Nieuws.