Na het vonnis in de lopende XRP vs. SEC-rechtszaak in het voordeel van Ripple, blijft SEC-voorzitter Gary Gensler terughoudend over de volgende stap van de commissie. Tijdens een segment op Bloomberg TV ontweek hij vragen over een mogelijk beroep tegen het vonnis. Hij verklaarde dat de SEC nog geen beslissing heeft genomen en het vonnis eerst wil evalueren. Deze terughoudendheid zorgt voor onzekerheid in de industrie.

Gemengde uitspraak over XRP

Op 13 juli 2023 classificeerde rechter Analisa Torres de XRP-token als een effect bij verkoop aan institutionele beleggers, maar niet als een schending van de federale effectenwet bij verkoop aan particuliere beleggers. Hierdoor werden XRP-tokens opnieuw gelist op grote crypto-beurzen zoals Coinbase, wat leidde tot indrukwekkende prijsstijgingen waarbij XRP 0.80 dollar bereikte.

Na de uitspraak is er veel vraag naar duidelijkheid over de plannen van de SEC. Maar voorzitter Gary Gensler heeft echter weinig betekenisvolle verklaringen gegeven. Hij verklaarde alleen dat de SEC de beslissing momenteel analyseert. Hij handhaafde zijn standpunt dat de cryptosector nog steeds tekortschiet in het voldoen aan effectenwetten, ongeacht het recente XRP-vonnis.

Gaat de SEC in beroep?

De stilte van Gensler heeft tot speculaties geleid. Velen geloven dat een beroep niet ver weg is. John E. Deaton, een advocaat voor XRP-houders, merkte op dat een beroep niet per se een tegenslag betekent voor Ripple. Ook verklaarde de Chief Legal Officer van Ripple, Stuart Alderoty, dat als XRP als geen effect wordt beschouwd, de SEC automatisch haar jurisdictie over de handel in XRPs zal verliezen.

Voormalig SEC-functionaris John Reed Stark heeft echter Gensler’s standpunt herhaald. Hij verklaarde dat het vonnis in XRP vs. SEC op “wankele grond” staat en zal worden aangevochten. Stark betoogde dat het vonnis geen duidelijk onderscheid maakte tussen particuliere verkoop van XRP aan institutionele beleggers en verkoop aan beurzen. Hij voorspelde dat dit waarschijnlijk een nieuwe categorie “quasi-effecten” zal voortbrengen, waarvan de status afhankelijk zal zijn van de ervarenheid van de beleggers.

Hoe nu verder?

Er zijn speculaties dat Gensler mogelijk zal aftreden vanwege het vonnis. Geruchten over zijn aftreden zijn voornamelijk verspreid door leden van de XRP-gemeenschap. De SEC heeft echter een verklaring uitgegeven waarin wordt bevestigd dat haar voorzitter niet aftreedt en zich alleen richt op het nastreven van de doelstellingen van de commissie. 

Ondertussen blijft de toekomst van XRP en de cryptosector verre van zeker, met het vooruitzicht van een dreigend beroep.

The post Komt er een beroep in de Ripple-zaak? Dit is Gary Gensler’s reactie.  appeared first on BLOX | Nieuws.