Na het recente mandaat van het Hof van Beroep aan de deur van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is de vraag: wat gaat de beurswaakhond doen?

SEC versus Grayscale

Het gaat natuurlijk over de aanvraag van Grayscale om haar bitcoin trust (GBTC) om te toveren in een bitcoin spot ETF. Hoewel Grayscale van de rechter gelijk kreeg over het punt dat de SEC niet zomaar hun indiening mocht afwijzen, heeft de toezichthouder nog steeds geen definitief uitsluitsel gegeven.

De Commissie heeft nu een besloten bijeenkomst gepland met functionarissen, commissarissen, adviseurs, de secretaris van de Commissie en anderen. De vergadering zal achter gesloten deuren plaatsvinden en is gepland voor 2 november. Dit is dus ver nadat de deadline is verstreken om in beroep te gaan tegen het gerechtelijk bevel van 29 augustus 2023.

Het Hof van Beroep beval de SEC op 23 oktober nog om het besluit over de Grayscale ETF openieuw te bekijken. Nu staat er op de website van de Commissie dat er op 2 november een bijeenkomst is gepland, over de volgende onderwerpen:

  1. Institutie en afwikkeling van dwangmaatregelen;
  2. Institutie en afwikkeling van administratieve procedures;
  3. Het afhandelen van geschillen;
  4. Overige zaken die te maken hebben met onderzoeken en procedures

Je kunt deze notice van de SEC hier terugvinden. Is dit de bijeenkomst waar er over Grayscale gepraat gaat worden?

Intussen zijn er veel meer ETF-aanbieders die op uitsluitsel wachten. En de lijst blijft maar groeien. Vorige week voegde VanEck zich ook aan de lijst, terwijl er nu ook Covered Call ETF’s zijn ingediend.


The post Komt de SEC op 2 november met uitsluitsel over bitcoin ETF van Grayscale? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.