Eerder dit jaar schoot de Bitcoin koers omhoog nadat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende in de Verenigde Staten. De deadline voor de aanvraag van BlackRock staat pas voor februari 2024 op de kalender, maar vandaag moet de Amerikaanse toezichthouder al beslissen over een andere aanvraag.

Het gaat om die van ARK Invest, de populaire investeringsmaatschappij van Cathie Wood.

Vandaag al een Spot Bitcoin ETF?

In theorie is het mogelijk dat ARK Invest vandaag groen licht krijgt voor zijn Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Officieel staat de deadline voor de aanvraag van ARK Invest op 13 augustus, maar dat valt op een zondag. Om die reden is de verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vandaag al een besluit neemt.

Volgens de experts is de kans helaas groot dat de SEC ervoor kiest om de beslissing uit te stellen. In principe mogen ze dat nog tot 10 januari 2024 doen. Dan staat de finale deadline voor de aanvraag van ARK Invest op de kalender.

Er is dus een minimale kans dat we vandaag plotseling het nieuws krijgen dat er een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op de markt komt. Gezien de reactie op de aanvraag van BlackRock, zal dat waarschijnlijk tot een gigantische koersexplosie leiden voor Bitcoin.

Wat is een Spot Bitcoin ETF?

Het klinkt natuurlijk interessant, een Spot Bitcoin ETF van BlackRock of ARK Invest, maar waar gaat het eigenlijk om? Een Spot Bitcoin ETF is simpelweg een beursgenoteerd fonds dat Bitcoin uit de markt koopt, zodra beleggers aandelen van dat fonds kopen.

Hoe meer kapitaal er in het fonds stroomt, hoe meer Bitcoin de ETF opkoopt uit de markt. Voor veel grote investeerders is het nog spannend (en soms zelfs onmogelijk door regelgeving) om direct Bitcoin te kopen bij partijen als Coinbase en Binance.

Om die reden zou een Spot Bitcoin ETF voor een vloedgolf aan nieuw kapitaal kunnen zorgen voor Bitcoin. Daarnaast zou de komst van een Spot Bitcoin ETF een goed signaal zijn over Bitcoin.

De Amerikaanse autoriteiten (en grote fondsbeheerders als BlackRock) zeggen daarmee immers dat Bitcoin een serieuze asset is die niet meer van het financiële wereldtoneel zal verdwijnen.

The post Komt de eerste Spot Bitcoin ETF al op 13 augustus? appeared first on BLOX | Nieuws.