BlackRock, een grote speler op Wall Street, heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aan te bieden.

Dit nieuws werd bekendgemaakt door Nasdaq, de op een na grootste aandelenmarkt ter wereld. Technisch gezien heeft de Nasdaq de aanvraag van BlackRock opnieuw ingediend, samen met andere aanvragen van bedrijven zoals Fidelity en ARK Invest, die ook geïnteresseerd zijn in het aanbieden van een Bitcoin ETF.

Nieuwe aanvraag vermeldt Coinbase

Een belangrijk detail in de herziene aanvraag is de vermelding van Coinbase, een bekend platform voor het kopen en verkopen van cryptovaluta. Coinbase zou samenwerken met BlackRock om ervoor te zorgen dat de handel in Bitcoin eerlijk verloopt en fraude en marktmanipulatie worden tegengegaan. Dit is belangrijk omdat het de toezichthouder, de SEC, geruststelt en hen helpt bij het nemen van een beslissing.

Koers Coinbase aandelen stijgt

Het nieuws van deze ontwikkelingen heeft geleid tot een stijging van de aandelenkoers van Coinbase. Het aandeel is sinds de opening van de markt met meer dan 11% gestegen en wordt momenteel verhandeld tegen 80 dollar. Dit positieve nieuws heeft ook invloed gehad op de koers van Bitcoin, die met 2,4% is gestegen.

Naast BlackRock en Coinbase hebben ook andere bedrijven hun aanvragen herzien en opnieuw ingediend bij de SEC. Deze bedrijven, zoals Invesco, VanEck, 21Shares en WisdomTree, zijn geïnteresseerd in het aanbieden van een ETF voor Bitcoin. Deze ETF loopt niet via de beurs uit New York, maar via de CBOE.

Ook de CBOE heeft Coinbase genoemd als partner voor het monitoren van de markt. Het is belangrijk om te vermelden dat eerdere aanvragen werden afgewezen omdat ze niet duidelijk aangaven met welk platform ze zouden samenwerken.

Wat gaat SEC doen?

Het is nu afwachten hoe de SEC zal reageren op deze nieuwe aanvragen. Als de goedkeuring wordt verleend, kan dit een grote stap zijn voor de acceptatie van Bitcoin en andere cryptovaluta op de reguliere financiële markten.

Voor bedrijven, grote investeerders en fondsen die geïnteresseerd zijn in investeren in Bitcoin, kan een ETF een eenvoudige manier zijn om blootstelling aan deze digitale valuta te krijgen, zonder de technische uitdagingen en risico’s van het direct kopen en bewaren ervan.

Hoewel technisch… Ze kunnen ook gewoon BLOX downloaden en gebruiken. Daar is niets technisch aan.

The post Komt Bitcoin naar Nasdaq? Fonds van Blackrock opnieuw aangevraagd appeared first on BLOX | Nieuws.