De Solana koers weet op dit moment van geen ophouden. Eén dag nadat het XRP voorbijschoot in market cap, is het ook BNB voorbijgestreefd. Over de afgelopen 24 uur steeg Solana met 18 procent, waarmee het op de vierde plaats terechtkomt in de top 10 van de grootste cryptomunten van de markt.

De groei van Solana is indrukwekkend

Deze bijzondere prestatie komt dus één dag nadat Solana ook XRP al zijn hielen liet zien. Over de gehele week gemeten staat Solana nu zelfs op een stijging van 30 procent, waarmee het ook VEEL beter presteert dan Bitcoin en Ethereum.

Moet Ethereum zich nu zorgen maken over zijn tweede plaats op de ranglijst? Dat lijkt op dit moment nog niet releevant, gezien de markt cap van Ethereum ongeveer 7x groter is dan die van Solana, maar het kan snel gaan in deze wereld…

We zien in ieder geval steeds meer verhalen van mensen voorbijkomen die Solana verkiezen boven Ethereum. De laatste keer dat Solana op plek vier stond op CoinMarketCap was in november 2021. Destijds tikte het een market cap van 75 miljard dollar aan, maar stond het nog altijd achter BNB, dat een marktwaarde van 108 miljard dollar had.

Solana net zo populair als Ethereum?

Als we de Google-zoekopdrachten mogen geloven, dan is Solana momenteel net zo populair als Ethereum.

Misschien is het optimisme momenteel TE groot rondom Solana, maar er zijn zeker redenen om te denken dat het project op de lange termijn voorbij Ethereum kan.

Waarom?

Omdat Solana een stuk sneller is en eenvoudiger is om te gebruiken dan Ethereum. Natuurlijk is de mate van decentralisatie groter op Ethereum en is de blockchain een stuk veiliger en meer in lijn met die van Bitcoin, maar een groot deel van de gebruikers geeft daar weinig om.

Het grootste deel van de mensen wil gewoon goedkope transacties kunnen doen, die snel doorkomen. Daar is Solana perfect voor en dat is een gevaar voor Ethereum.

The post Koersexplosie Solana zet door en gaat BNB voorbij in market cap appeared first on BLOX | Nieuws.