De Bitcoin en Ethereum koers zijn in de afgelopen 24 uur gestegen nadat verschillende uitgevers in Hong Kong zeiden dat hun spot crypto exchange traded fund (ETF) goedgekeurd is. Zo steeg Bitcoin (BTC) in de afgelopen 24 uur met 3,43%, terwijl Ethereum (ETH) met 7,39% steeg.

China Asset Management, Bosera Capital en andere aanvragers hebben op socialmediaplatform WeChat (Weixin) gepost dat ze zijn goedgekeurd om spot crypto ETF’s te listen in Hong Kong.

Geen bevestiging over crypto ETF’s

Deze aankondigingen lijken echter vooruit te lopen op een officiële verklaring van de Securities and Futures Commission (SFC) in Hong Kong, die geen lijst met goedgekeurde uitgevers heeft geplaatst. Sommige berichten zijn ook inmiddels verwijderd.

De SFC heeft geen e-mails of telefoontjes beantwoord waarin om commentaar werd gevraagd. QCP Capital, een in Singapore gevestigd handelshuis voor digitale activa, zei in een bericht dat het gelooft dat de crypto ETF’s voor institutionele vraag zullen zorgen tijdens Aziatische handelsuren, mits ze worden goedgekeurd.

“Deelnemers die blootstelling wilden, waren altijd beperkt tot Amerikaanse handelsuren, maar dit geeft institutionele beleggers een alternatief in Azië,” schreef QCP. “Wij denken dat dit op korte termijn bullish zal zijn, maar er zijn belangrijkere verhaallijnen en drijfveren, zoals macro-evenementen.”

Bitcoin koers heeft voorzichtig herstel

Zoals eerder al is vermeld, is de Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur met 3,43% gestegen naar $ 66.209. Ondanks deze stijging is Bitcoin sinds vorige week met 8,47% gedaald.

Deze mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF in Hong Kong heeft dus echter voor een licht herstel gezorgd. In een maand tijd is BTC met 1,56% gedaald, terwijl het in een jaar tijd met 117,64% is gestegen.

Bitcoin koers / Bron: TradingView

De technische indicatoren van de Bitcoin koers zijn op dit moment bullish. Zo is de Relative Strength Index (RSI) gestegen naar een neutrale waarde van 53,7 vanaf een oververkocht dieptepunt van 20,9 die deze zaterdag is bereikt.

Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) heeft op dit moment een bullish waarde van 414, wat aangeeft dat de koers zijn stijgende trend mogelijkerwijs nog een tijdje voortzet.

Ethereum koers is volatieler

In de afgelopen 24 uur is de Ethereum koers met 7,39% gestegen naar $ 3.238,8. De koers is deze week echter met 10,81% gedaald, en zelfs met 12,4% in de afgelopen maand.

Vergeleken met een jaar geleden is Ethereum nog steeds met 53,65% gestegen. Deze stijgingen en dalingen laten zien dat de Ethereum koers op dit moment een stuk volatieler is dan de koers van Bitcoin.

Ethereum koers grafiek
Ethereum koers / Bron: TradingView

De technische indicatoren van Ethereum zijn op dit moment ook bullish. Zo laat het RSI met een waarde van 57,7 zien dat meer investeerders op dit moment ETH kopen dan verkopen.

Verder is ook de MACD positief met een waarde van 34,82. We verwachten daardoor dat dit herstel zich mogelijk zal doorzetten. Op dit moment blijft de volgende Bitcoin halving echter het belangrijkste voor de toekomst van crypto.

Veelbelovende altcoins voor de volgende bull run

De aankomende Bitcoin halving komt steeds dichter bij. In het verleden is deze gebeurtenis altijd de katalysator geweest van een crypto bull run. Hieronder zullen we twee nieuwe altcoins bespreken die veel potentie hebben om te stijgen tijdens deze bull run.

99Bitcoins – Educatief ecosysteem over cryptocurrency

99Bitcoins ($99BTC) is een platform dat al sinds 2013 traders en investeerders alles leert over blockchain en cryptocurrency. Sinds kort lanceert het zijn eigen Learn-2-Earn ecosysteem, waarbij gebruikers $99BTC tokens zullen verdienen voor het voltooien van cursussen over blockchain.

99Bitcoins altcoin

Het project wil namelijk een educatief ecosysteem opbouwen. Een groot deel van de lessen zal gratis beschikbaar zijn, hoewel gebruikers ook met $99BTC geavanceerde lessen, trading signalen en strategieën of toegang tot VIP groepen en persoonlijke mentoren kunnen aanschaffen.

Verder heeft 99Bitcoins al een uitgebreide community van meer dan 700k gebruikers. Met $99BTC kun je ook passief inkomen verdienen via staking. Investeer daarom zo vroeg mogelijk in 99Bitcoins om zo veel mogelijk te profiteren. Tokens zijn nu beschikbaar voor $0,001 per stuk in de presale.

 

Dogeverse – ’s Werelds eerste chain-travelling meme coin

Dogeverse ($DOGEVERSE) is een nieuwe meme coin die ook een Doge als mascotte heeft. Deze cryptomunt zal op verschillende blockchains beschikbaar zijn, waaronder Ethereum, BNB, Polygon, Solana, Avalanche en Base. Zijn mascotte, Cosmo, wordt daarom ook ’s werelds eerste chain-travelling Doge genoemd.

Dogeverse altcoin

Tijdens de Dogeverse presale zullen 30 miljard van de 200 miljard tokens worden aangeboden aan investeerders. Met de tokens kunnen investeerders passief inkomen verdienen via staking, wat op dit moment een APY van 214% biedt. Voor staking is 10% van het totale tokenaanbod gereserveerd.

Het geld dat wordt opgehaald met de presale, zal worden gebruikt om het project verder te ontwikkelen. Hierbij moet je denken aan liquiditeit voor exchanges, marketing en verdere technologische ontwikkeling van het ecosysteem. Tokens kosten op dit moment $0,000295 per stuk. Wees er snel bij voordat de prijs verder stijgt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Koersen BTC & ETH klimmen na crypto ETF goedkeuring Hong Kong – Wat betekent dit voor toekomst crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.