De Bitcoin(BTC) koers heeft dit weekend een sterke correctie ervaren. Zo daalde deze op zaterdag zelfs tot $ 61.000, wat een daling inhoudt van meer dan 10%.

Deze correctie heeft niet alleen Bitcoin getroffen; de altcoins Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Ripple’s XRP zijn ook hard onderuit gegaan. Zo heeft de koersdaling van Bitcoin de rest van de markt omgetoverd tot een heus bloedbad, waarin altcoins de meeste klappen incasseren.

Ondertussen heeft een nieuwe crypto-hype, Dogeverse, de aandacht getrokken door al $ 4 miljoen op te halen met zijn presale, wat wijst op een mogelijke verschuiving van beleggersinteresse ondanks de huidige marktturbulentie. In dit artikel bespreken we de sterke daling van altcoins en de opvallende groei van Dogeverse.

Bitcoin daalt 10% en crypto koersen storten in elkaar

Op 13 april ondervond de Bitcoin-markt een plotselinge daling, waarbij de prijs daalde naar $ 60.919 voordat deze steun vond op $ 62.060. Volgens de recentste gegevens van CoinMarketCap is de prijs inmiddels hersteld tot $ 64.093.

Koers grafiek Bitcoin op 14 april

Deze scherpe prijsval resulteerde in aanzienlijke liquidaties. Binnen 24 uur werden leveraged posities ter waarde van $ 319,15 miljoen geliquideerd, waarvan $ 256,58 miljoen uit long posities en $ 62,58 miljoen uit short posities, zo blijkt uit gegevens van CoinGlass.

Deze gebeurtenis heeft ook bredere effecten gehad op de cryptomarkt. In totaal werd er $ 945,9 miljoen geliquideerd van 253.554 handelaren. Als gevolg van deze onrust is de Crypto Fear and Greed Index, die het marktsentiment meet, gedaald naar een niveau van 72, wat wijst op ‘greed’ maar minder extreem dan de score van 78 van vorige week.

De algehele cryptomarkt heeft eveneens een klap gekregen, met een afname van 8% in de wereldwijde marktkapitalisatie, die nu op $ 2,23 biljoen staat. Zo hebben de altcoins Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Ripple’s XRP aanzienlijke klappen ervaren.

Altcoins ervaren grotere klappen

Ethereum leidt de terugval onder altcoins en daalt bijna 10% in het afgelopen weekend, wat Ethereum niet onderscheid met de rest van de markt. Met een huidige handelsprijs rond $ 3.057, blijft de marktkapitalisatie net onder de $ 370 miljard.

Cardano ervaart een steilere daling met 20,33% in het bloedbad van afgelopen weekend, waardoor ADA vermindert tot $ 0,4707. De afname in prijs valt samen met een aanzienlijk handelsvolume, wat kan duiden op een verhoogde activiteit die zowel op een mogelijke opleving als een aanhoudende bearish trend kan wijzen.

Ripple’s XRP bevindt zich eveneens in een neerwaartse trend, met een scherpe daling van 17,45% deze week, wat de prijs verlaagt naar $ 0,4924.

Ondanks de huidige marktdalingen, kunnen beleggers deze negatieve trends vermijden en zijn er zelfs mogelijkheden die aanzienlijke rendementen kunnen bieden. Een van deze kansen is de presale van Dogeverse. Terwijl de markt zich in een stevige correctie bevindt, heeft deze presale al $ 4 miljoen opgehaald, wat zeker niet onopgemerkt is gebleven.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse is een nieuwe crypto die recent is uitgekomen en fungeert als alternatief voor Dogecoin. Omdat het zich nog in de presale-fase bevindt, is er weinig impact van de huidige correctie voelbaar. De contante waarde van de presale, die nu al ruim $ 3,5 miljoen heeft opgebracht, doet dat ook vermoeden.

Dogeverse werkt aan een duidelijk alternatief voor de bekendste valuta in memes wereldwijd. Aangezien het zijn eigen DOGEVERSE-token op verschillende blockchains ontwikkelt, kan het een multi-chain-vervanger voor Dogecoin worden genoemd.

Verschillende cryptocurrencies, waaronder Ethereum, BNB, Polygon, Solana en Avalanche, zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van het Dogeverse-token. Dit betekent ook dat gebruikers de beste voordelen en functies van al die blockchains kunnen benutten. Bovendien zullen de transacties van Dogeverse, vanwege hun grotere liquiditeit, sneller en goedkoper zijn.

De presale van het project bewijst zich momenteel sterk; DOGEVERSE tokens kosten op dit moment $ 0,000294 per stuk. Deze prijs stijgt echter in elke fase van de presale en vandaag is daardoor het beste moment voor investeerders om optimaal te profiteren van de huidige lage prijzen.

99Bitcoins (99BTC)

Naast Dogeverse biedt ook 99Bitcoins investeerders een kans om de rode markt te omzeilen, met een succesvolle presale die al meer dan $ 250.000 heeft opgehaald. Het platform bouwt voort op een solide erfgoed van crypto-educatie en integreert dit met een revolutionair Learn-to-Earn-model. Hiermee kunnen gebruikers $99BTC-tokens verdienen terwijl ze leren, waardoor educatie niet alleen toegankelijk maar ook lonend wordt.

In anticipatie op de Bitcoin-halvering in 2024, biedt 99Bitcoins een toegankelijke route voor zowel nieuwkomers als ervaren crypto-gebruikers om diepgaande kennis te verwerven en hun expertise te belonen. Het initiatief omarmt multi-chain integratie, bevorderd door een toekomstige overgang naar BRC-20, gericht op lage kosten en snelle transacties.

Door nu te investeren in de presale van 99Bitcoins, sluiten beleggers zich aan bij een groeiende gemeenschap en pakken ze de unieke kans om deel te nemen aan een ecosysteem dat onderwijs en investering samenvoegt. Het $99BTC-token is meer dan een asset; het is een sleutel tot kennis en communitybeloningen in de bloeiende wereld van blockchain.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Koers populaire crypto’s ETH, ADA & XRP onderuit, nieuwe crypto hype Dogeverse bereikt $4 mln appeared first on Bitcoinmagazine.nl.