De cryptomarkt oogt extra zwaar vandaag. Bijna elke coin heeft een negatief 24-uurs percentage, en Ethereum is daarin geen uitzondering. Helaas lijkt het er ook nog op dat de munt verder kan zakken, dus laten we naar de grafieken kijken.

Ethereum aan neerwaartse trend begonnen?

Ethereum wordt op dit moment verhandeld voor ongeveer 3200 dollar, meer dan 10% lager dan vorige week. Het lijkt hier op dit moment niet bij de blijven, want de koers lijkt inmiddels in een neerwaartse trend te zitten. Dit kenmerkt zich door lagere laagtes en lagere hoogtes.

Om dit duidelijk te krijgen, gaan we even kijken naar de dagelijkse grafiek van Ethereum. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed beeld hebben van de afgelopen prijsactie. Ook is hier de neerwaartse trend goed te zien. Deze wordt aangegeven met de oranje boogjes.

Het is gewoonlijk dat een munt zijn trend volgt, of dit nou opwaarts of neerwaarts is. De vorige hoogtes en laagtes zijn meestal een voorbode voor de rest van het koersverloop. Het is goed om deze trend te volgen met het maken van je trades. Maar dat doe je natuurlijk wel in combinatie met andere factoren; horizontale prijslevels bijvoorbeeld.

Hier heeft Ethereum er ook nog een paar van, die zijn in de grafiek weergegeven als een grijze en een blauwe zone. Deze zijn allebei van invloed geweest op de koers. En dat zullen ze waarschijnlijk blijven totdat de koers hier iet meer op reageert.

De sterkste prijslevels

De grijze zone zorgde al voor zeer lange tijd voor weerstand; het duurde anderhalf jaar om hier doorheen te komen . Dit is ook de reden dat – wanneer deze zone brak – dat de koers hier nooit meer onder is gekomen. Houdt dit level daarom goed in de gaten, want het is een sterke support.

Daarnaast zien we nog een blauwe zone, maar die kunnen we beter zien op de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur. Deze ligt een stuk hoger dan de grijze zone, en dit was de plek waar Ethereum als eerste support kan vinden als de munt verder terugzakt.

Hopelijk hoeft het niet zo ver te komen en maakt de koers daar een gelijk of een hoger laagtepunt. Maar gezien de trend lijkt dit scenario minder waarschijnlijk dan een verdere daling. Pas als de munt deze breekt, en een hoger hoogte- of laagtepunt maakt, kunnen we weer bullish worden.

The post Koers analyse: Is Ethereum onderweg naar 3000? appeared first on BLOX | Nieuws.