Ethereum was gisteravond nog maar 16 dollar verwijderd van een koers van 3000 dollar. Deze prijs werd bereikt nadat de munt voorbij belangrijke prijslevels wist te stijgen. Wordt die 16 dollar nog aan de koers toegevoegd, of gaan we vanuit hier weer zakken? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Ethereum ervoor?

De koers van Ethereum heeft een bewogen jaar achter de rug. De nummer twee van de markt heeft in december vorig jaar een belangrijk prijslevel heroverd waar de munt gedurende heel 2023 weerstand ondervond. Sindsdien heeft de munt ondersteuning weten te vinden op dit level, waardoor we nu zo’n mooie stijgingen zien.

Dit kunnen we het beste zien op de wekelijkse grafiek van ETH. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. We zien hier goed hoe de grijze zone (rond een koers van 2.100 dollar) voor zowel ondersteuning als weerstand zorgde in de afgelopen maanden.

Sinds de koers hier boven aan het bewegen is, haalt Ethereum gekke stunts uit. Zoals de titel van dit artikel al verklapte, is de munt bijna tot een koers van 3000 dollar gekomen. Dit is het resultaat van een opwaartse trend die ook door alle kleine weerstanden wist te breken. Ik heb het dan over de rode zone en de blauwe lijn, die we beter kunnen zien op de 4-uurs grafiek.

Bijna 3000 dollar aangeraakt

Op de grafiek hieronder staat elke candle voor 4 uur. Hierdoor worden de rode zone, de blauwe lijn, maar vooral de afgelopen prijsactie beter zichtbaar. De koers van Ethereum zit in een opwaartse trend, waarbij de koers steeds hogere hoogtes en hogere laagtes maakt.

De munt wist hierdoor door de rode zone te stijgen, maar kreeg daarna een kleine tegenslag te verwerken. Er waren niet genoeg kopers om de koers van deze zone af te laten kaatsen. Gelukkig was dit wel het geval bij de grijze zone, waardoor de koers nogmaals door dit prijslevel kon bewegen.

Zoals ik toen al aangaf in andere analyses, was de opwaartse trend – samen met het breken van deze rode zone – een voorbode dat de koers weer richting zijn vorige hoogtepunt (blauwe lijn) van 2.700 dollar kon bewegen. Hier zou de munt een keuze maken om verder omhoog te bewegen, of om verder terug te vallen.

Het resultaat was verre van slecht: Ethereum kwam in één keer voorbij zijn vorige hoogtepunt en maakte een perfecte retest op deze blauwe lijn. Hierdoor wordt de munt nu – na het bijna aanraken van de 3000 dollar – verhandeld voor een koers van ongeveer 2900 dollar. Zolang ETH geen lagere hoogtes of lagere laagtes maakt, blijft het vooruitzicht positief.

The post Koers analyse: Ethereum raakt 3000 dollar op een haartje na appeared first on BLOX | Nieuws.