Naarmate het jaar ten einde loopt, is de volledige crypto gemeenschap opgewonden over de mogelijkheid van een nieuwe ‘Santa Claus rally’ op de markt. Deze anticipatie wordt gevoed door een mix van factoren. Laten we eens bekijken wat deze Santa Claus rally precies inhoudt, en of we ook dit jaar een leuk kerstcadeautje kunnen verwachting in de vorm van een grote groene kaars op de Bitcoin grafiek.

Wat is de Bitcoin Santa Claus rally?

Het concept van een ‘Bitcoin Santa Claus rally’ weerspiegelt de traditionele seizoensgebonden stijging in de aandelenmarkt. Toen we de feestdagen van 2013 en 2017 bekeken, zagen we dat Bitcoin echt een sprong maakte in waarde, wat het idee van een ‘Santa rally’ ondersteunt. In 2021 zag dit er compleet anders uit. Bitcoin haalde toen een all time high van $69.000 in November, maar daalde snel naar $46.000 in december. Dat heeft heel wat investeerders voorzichtiger gemaakt en doet hen twijfelen of we elk jaar wel op zo’n Santa rally kunnen rekenen.

Bullish signalen voor Bitcoin?

Recente opmerkingen van de Amerikaanse Federal Reserve, waaronder het handhaven van de huidige rentetarieven en projecties van drie renteverlagingen in 2024 om in lijn te blijven met het inflatiedoel van 2% van de Fed, hebben het vertrouwen van investeerders versterkt. Dit optimisme wordt verder verhoogd door speculaties over de goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, wat de institutionele deelname aan de markt zou kunnen vergroten.

De recente daling van de cryptoprijzen wordt door marktanalisten gezien als een koopkans, wat suggereert dat er potentiële winsten te behalen zijn tijdens het feestseizoen die een Santa Claus rally kunnen triggeren. Bovendien wordt verwacht dat het aankomende Bitcoin halveringsevenement het vertrouwen van investeerders verder zal versterken en bijdragen aan een mogelijke rally.

Nieuwe Santa Claus rally in 2023?

Kijkend naar de toekomst, vooral richting 2024, wordt het optimisme gevoed door de positieve economische projecties van de Federal Reserve. Als deze projecties uitkomen, zou de instroom van goedkoop geld in de markt een aanhoudende rally kunnen ondersteunen. Verder wordt verwacht dat de terugkeer van crypto-whales uit hun vakantiemodus en de langverwachte goedkeuring van een Bitcoin Spot ETF, samen met het Bitcoin halveringsevenement, het marktvertrouwen ook zullen versterken. Of dit genoeg is voor een nieuwe Santa Claus rally voor Bitcoin zal alleen de tijd ons leren.


The post Kerstkoorts in Cryptoland: Gaat Bitcoin Weer een Spectaculaire Santa Claus Rally Beleven? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.