Thomas Kralow, oprichter en manager van Kralow Capital, voorspelt een aanzienlijke prijsstijging voor XRP. Volgens hem zou de koers op korte termijn zelfs 30 dollar kunnen worden. Op dit moment wordt XRP verhandeld voor 0,47 dollar.

Rechtszaak SEC en Ripple allesbepalend voor koers XRP

De voorspelling van Kralow komt op een moment waarop Ripple, het bedrijf achter cryptocurrency XRP, in een juridisch gevecht verwikkeld is met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beschuldigt Ripple ervan XRP te hebben verkocht als een ongeregistreerd effect.

Kralow gelooft dat de voortgang van Ripple in de zaak verdere speculatie kan aanwakkeren en de prijs van XRP in de komende drie tot vier maanden kan verhogen. Hij wijst op een groeiende interesse onder cryptomarktdeelnemers, zoals blijkt uit Google Trends-gegevens waaruit blijkt dat er meer gezocht wordt naar XRP.

De grafiek hierboven hebben we zelf uit Google Trends gehaald en kijkt naar de interesse in XRP in de afgelopen 5 jaar. De cijfers komen van over de hele wereld. Wellicht dat Kralow een andere Google gebruikt dat de rest van de wereld, want ook als we inzoomen zien we geen stijgende lijn.

XRP tussen 10 en 30 dollar

Kralow voorspelt dat de koers van XRP binnen drie tot vier maanden kan stijgen naar ergens tussen de 10 en 30 dollar, vanwege de enorme speculatieve verhalen rond Ripple.

Deze voorspelling sluit aan bij die van andere analisten. Een bekende analist heeft onlangs een ambitieuze voorspelling gedaan van 10 dollar per XRP, gebaseerd op verschillende gebeurtenissen die de prijs van de cryptocurrency kunnen laten stijgen.

Volgens deze commentator kan een schikking van het juridische gevecht de prijs van XRP naar 3,5 USD laten stijgen. Als XRP weer aangeboden wordt op de grote beurzen, dan kan de coin zelfs stijgen tot 5 dollar. Toen de rechtszaak tussen de SEC en Ripple aanvang in december 2020, haalden veel grote Amerikaanse beurzen XRP uit hun aanbod.

Daarnaast speculeert de commentator dat een beursgang (IPO) van Ripple de prijs naar 7 dollar kan stuwen, terwijl strategische partnerschappen met bankinstellingen de prijs zelfs naar 10 dollar kan tillen.

The post Kan XRP op korte termijn stijgen naar 30 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.