Solana weet niet van stoppen! De koers is vandaag weer met 10% gestegen. Toch zien we dat wij, normale stervelingen veel minder betalen voor Solana dan grote beleggers. Of om dit in moeilijke woorden uit te leggen: institutionele investeerders betalen een premie voor het Grayscale Solana Trust (GSOL).

Geen maat op Solana

Volgens de koerspagina van Solana is de huidige waarde 57,21 euro (61,30 dollar), een stijging van om precies te zijn 10,06% vergeleken met 24 uur eerder. Dit betekent dat het blockchainplatform voor smart contracts in de afgelopen zeven dagen met meer dan 49% is gestegen.

Ook als je uitzoomt maakt Solana indruk, in de afgelopen 30 dagen is de munt met 180% gestegen. Enthousiast over Solana? Grayscale Solana Fund doet het nog beter. Volgens AAII biedt het fonds een “kosteneffectieve en eenvoudige manier om te investeren in SOL-tokens (‘SOL’), terwijl de complexiteit van het direct vasthouden van SOL wordt vermeden.”

Groei mogelijk naar 328 dollar

Een crypto-onderzoeker op X.com analyseerde dit weekend de cijfers van het cryptocurrency-hedgefonds en ontdekte het volgende:

Waar wij normale stervelingen met een portemonnee waar we soms de bodem van kunnen zien 61,30 dollar betalen voor Solana, betalen de grote jongen hier een veelvoud van. Institutionele beleggers die via het fonds van Grayscale Solana-aandelen kopen, betalen 125 dollar voor 0,38 SOL.

Als we de cijfers bekijken, komt dit neer op 328 dollar voor een normale SOL. Dat is een factor 5. Wall Street heeft dus een 5 keer hogere pet op van Solana dan wij. Wat weten zij wat wij niet weten?

Dit geeft in ieder geval aan dat institutionele beleggers graag de premie van Grayscale betalen om Solana uit een gereguleerd, bewaard Solana ETF-fonds te verkrijgen. Het geeft ook aan dat wij kleine jongen en meisjes Solana niet zo hoog hebben zitten als de Patagonia dragende fondsbeheerders op Wall Street.

The post Kan Solana 328 dollar worden (nu 61 USD)? Wel als je kijkt naar dit fonds appeared first on BLOX | Nieuws.