Met ongeveer vier dagen te gaan tot het langverwachte vierde Bitcoin halving evenement, lijkt de Bitcoin prijs al te maken te hebben met sterke verkoopdruk. Volgens Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, kan deze verkoopdruk aanhouden tot aan de halving. In een interview met Bloomberg verklaarde Marszalek dat de Bitcoin prijs volatiel kan zijn op korte termijn, maar dat de halving op de lange termijn overwegend positief zal zijn.

Mogelijke volatiliteit op komst

Afgelopen maandag toonde Bitcoin sterke momentum in de Aziatische handelsuren en steeg tot $67.000 vanwege de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in Hong Kong. Echter, dit enthousiasme was van korte duur door stijgende rendementen op Amerikaanse staatsobligaties die het marktsentiment temperden en Bitcoin terugtrokken tot $62.500. Marscalek merkte op dat er mogelijk wat verkoop aan komt als gevolg van het “buy-the-rumor, sell-the-news” traden rondom de halving.

Verwachtingen na de halving

Desondanks verwacht Marszalek positieve actie in de zes maanden na de Bitcoin halving. Het evenement zal de mining reward halveren, wat keer op keer een uitdaging vormt voor huidige Bitcoin-miners. Schattingen tonen aan dat Bitcoin-miners na de vierde halving meer dan $5 miljard aan BTC kunnen dumpen om de hogere operationele kosten te dekken en een verdere inkomstenafname te voorkomen.

Bitcoin domineert de markten

Ondanks de prijsvolatiliteit blijft Bitcoin, ook in de bredere zin, uitbreiden op financiële markten. Het marktaandeel van Bitcoin is naar een driejarig hoogtepunt gestegen van 55%. Dit wordt mede veroorzaakt door sterke instromen in de spot Bitcoin ETF’s in de afgelopen drie maanden sinds de lancering. Amerikaanse spot ETF’s, waaronder die van BlackRock Inc en Fidelity Investments, hebben gezamenlijk ongeveer $56 miljard aan activa vergaard, wat een van de meest succesvolle lanceringen van een fondscategorie tot nu toe markeert.


Naar de app ➜
 

The post Kan er bij de Bitcoin halving een sell-the-news event plaatsvinden? appeared first on BLOX | Nieuws.