De cryptomarkt is momenteel in een stijgende lijn, en solana sprong er de afgelopen maanden echt uit. Ondanks wat kleine terugvallen blijft sol beter presteren dan de meeste andere cryptomunten. Maar solana kent ook problemen. Het netwerk kampt met storingen en drukte. Dit komt vooral door de toename van gebruikers en hun activiteiten op het netwerk, zoals de handel in meme munten en transacties op decentrale beurzen. Maar wat zijn de gevolgen van deze problemen voor de koers verwachting van sol?

Problemen met het solana netwerk

Deze drukte leidt tot een slechte ervaring voor gebruikers, met veel mislukte transacties. In de afgelopen weken mislukte tot 70% van de transacties die niet voor stemmen waren bedoeld. Solana heeft al vaker last gehad van uitval. Sinds januari 2022 waren er ongeveer zes grote storingen en 15 dagen met gedeeltelijke of volledige netwerkproblemen.

Een grote storing begin februari 2024 zorgde voor meer dan vijf uur stilstand. Een softwarebedrijf genaamd Anza heeft een fout gevonden in de Just-in-Time (JIT) compilatiecache van solana, die de storing op 9 februari veroorzaakte.

Ondanks deze problemen blijft sol veerkrachtig op de korte termijn. De prijs van sol blijft boven de $170 en is de laatste 24 uur met ongeveer 2% gestegen. Toch roepen de aanhoudende netwerkproblemen vragen op of sol zijn huidige momentum kan vasthouden. Aanhoudende drukte zonder effectieve oplossingen kan het vertrouwen in de prestaties van het netwerk onderuit brengen, wat kan leiden tot negatieve sentimenten en een daling van de prijs van sol.

De toekomst van sol

Crypto analist Rekt Capital stelt dat sol zijn stijgende lijn kan voortzetten als het de steun boven de $184 behoudt. Een beetje schommeling naar beneden, mogelijk tot $173, is acceptabel zolang sol over het algemeen boven de ondergrens van $184 blijft.

Verder voorspelt het crypto prijsvoorspellingsplatform CoinCodex, dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI), een positieve toekomst voor sol op de korte termijn. Volgens het platform is het waarschijnlijk dat sol de $200 zal overstijgen en rond de $230 zal handelen tegen 11 april.


The post Kan de koers van solana stijgen ondanks netwerkproblemen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.