Historisch gezien slaagde Bitcoin er na iedere halving in om een nieuwe all-time high te produceren. Voor april 2024 staat de volgende Bitcoin halving op het programma en de verwachtingen zijn hooggespannen. Kan de digitale munt erin slagen om net als in het verleden nieuwe koersrecords op de borden te zetten?

Wat is de Bitcoin halving?

Voordat we deze vraag beantwoorden is het belangrijk om uit te leggen wat de Bitcoin halving precies is. Dit begrip refereert naar het fenomeen waarbij de beloning voor het produceren van een blok voor miners halveert.

De beloning voor miners halveert grofweg iedere vier jaar (of iedere 210.000 blokken om precies te zijn). Op die manier daalt de inflatie van Bitcoin dus iedere vier jaar met 50 procent.

Op dit moment krijgen miners voor het produceren van een blok nog een beloning van 6,25 Bitcoin. Op dagelijkse basis zorgt dat voor een productie van 900 Bitcoin.

Na de volgende halving, die voor april 2024 op de agenda staat, halveert deze beloning naar 3,125 Bitcoin per blok. Nog vier jaar later zakt de beloning naar 1,5625 Bitcoin per blok, enzovoort.

De invloed van halvings op de Bitcoin koers

Ondanks het feit dat investeerders vooraf weten wanneer de volgende halving ongeveer zal plaatsvinden, lijkt deze gebeurtenis de Bitcoin koers behoorlijk te beïnvloeden. De onderstaande grafiek toont hoe de halvings in het verleden voorafgingen aan een gigantische koersexplosie van Bitcoin.

Wat dat betreft is het niet gek dat investeringsreuzen als BlackRock juist op dit moment geïnteresseerd zijn om in de markt te stappen. Als Bitcoin dit kunstje in de periode 2024-2025 herhaalt, dan is het goed mogelijk dat er dan weer een nieuwe all-time high op de borden staat.

Er zijn echter ook wat tegenargumenten te verzinnen voor de impact van de halving op de Bitcoin koers. Bijvoorbeeld dat iedere investeerder in principe op de hoogte kan zijn van de halvering van de beloning voor miners.

Wat dat betreft zou je verwachten dat de impact van de halving al in de koers verwerkt is. Als je immers zeker weet dat het morgen gaat regenen, dan ga je ook geen stranddag plannen.

Een ander solide tegenargument is dat we pas drie halvings achter de rug hebben en dus te weinig data om van een duidelijk verband te kunnen spreken. Uiteindelijk kan alleen de tijd ons leren of er een verband is tussen de Bitcoin koers en de halvings.

Wat denk jij? Gaat de halving van april 2024 weer een nieuwe all-time high produceren voor Bitcoin?

The post Kan de Bitcoin halving van 2024 weer een nieuwe all-time high produceren? appeared first on BLOX | Nieuws.