Ooit werd SafeMoon bestempeld als een mogelijk populair alternatief voor Dogecoin en andere memecoins. Die potentie hebben ze helemaal te grabbel gegooid, er is van alles gaande waardoor het team geen andere keuze meer ziet dan een faillissement aan te vragen.

SafeMoon is failliet

SafeMoon, een bedrijf dat cryptomunten uitgaf, is failliet verklaard. De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigde het bedrijf van fraude. SafeMoon beloofde investeerders hoge winsten, maar die werden niet waargemaakt.

Het bedrijf heeft een schuld van ongeveer een half miljoen dollar. Het bezit activa ter waarde van tussen de tien en vijftig miljoen dollar.

Uit een gelekte e-mail gericht aan het team van het bedrijf bleek dat de beslissing om het faillissement aan te vragen werd ingegeven door het onvermogen om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Als gevolg hiervan zijn alle huidige medewerkers met onmiddellijke ingang ontslagen.

Beschuldigd van fraude

Ook drie bestuurders van SafeMoon, Kyle Nagy, John Karony en Thomas Smith, zijn beschuldigd van fraude. Karony en Smith zijn gearresteerd, Nagy is nog op vrije voeten.

De drie mannen worden beschuldigd van het misleiden van SafeMoon-investeerders. Ze gaven een verkeerd beeld van de toegankelijkheid van ‘vergrendelde’ liquiditeit, die zogenaamd buiten hun bereik lag. Bovendien worden ze beschuldigd van het afleiden en verduisteren van miljoenen dollars uit de liquiditeitspool voor persoonlijk gewin.

De beklaagden verborgen de verplaatsing van hun coins via verschillende methoden, waaronder particuliere, niet-gehoste crypto-wallets en pseudonieme accounts bij exchanges. De verduisterde gelden zouden zijn gebruikt om luxe voertuigen en onroerend goed te kopen.

safemoon koers
Bron: Coingecko

Nu het nieuws langzaamaan naar buiten komt, proberen investeerders hun coins zo snel mogelijk te dumpen. Dat zie je terug in de koersgrafiek hierboven. De waarde is vandaag alleen al met 42% gedaald.

Het bijzondere is dat het bedrijf SafeMoon failliet kan gaan, maar de coins kunnen nog steeds verhandeld worden zolang exchanges dit toestaan.

The post Kan crypto failliet gaan? SafeMoon vraagt faillissement aan en daalt 42% appeared first on BLOX | Nieuws.