Met de Bitcoin-koers die voorbij de $65.000 schiet en de halving in de laatste uren van de countdown terechtkomt, is het een spannende tijd voor alle crypto enthousiastelingen. Terwijl sommige analisten een bullish traject voorspellen na de halving, zijn anderen minder optimistisch. JPMorgan, die eerder al al een mogelijke daling van Bitcoin voorspelde, heeft onlangs in een rapport haar sombere voorspelling herhaald, waarin wordt voorspeld dat de Bitcoin-prijs na de halving kan dalen tot $42.000.

Analyse van JPMorgan

De voorspelling van JPMorgan is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de over sold omstandigheden van Bitcoin, de huidige waardering die de door goud gedekte benchmark van JPMorgan overstijgt, en de verwachte stijging van productiekosten als gevolg van de halving. Analisten geloven dat de halving, waarbij de block reward van 6,25 BTC naar 3,125 BTC wordt verlaagd, de winstgevendheid van miners negatief zal beïnvloeden en de kosten van het produceren van nieuwe Bitcoin zal opdrijven.

Verwachting van productiekosten

Volgens JPMorgan-analisten zal de productiekost naar verwachting stijgen van $26.500 naar ongeveer $53.000 na de Halving. Dit zou uiteindelijk de prijs van Bitcoin beïnvloeden. Bovendien voorspellen ze dat de hashrate van het Bitcoin-netwerk met ongeveer 20% zou kunnen dalen na de halving, omdat minder efficiënte mining rigs mogelijk stoppen met werken vanwege verminderde winstgevendheid.

Hoewel JPMorgan een sombere voorspelling doet, zijn andere grote bedrijven optimistischer over de prijsstijging van Bitcoin na de halving. Analisten van Bernstein anticiperen op een hervatting van de bullish trend van Bitcoin na de Halving en herhalen hun doelstelling van $150.000 tegen eind 2025.

Toenemende interesse

Met elke 210.000 opgeloste blokken vindt de halving plaats. Theoretisch en historisch gezien stijgt de Bitcoin-prijs na het evenement vanwege vraag- en aanboddynamiek. De publieke interesse in Bitcoin-halving is ook gestegen, met Google-zoekopdrachten naar “Bitcoin halving” die eerder deze week een all-time high bereikten. Met Bitcoin die vandaag een belangrijk doel heeft overschreden en nu handelt rond de $65.000, blijft de spanning over de post-halving prijsactie aanhouden.

The post JPMorgan herhaalt voorspelling: “Bitcoin-koers gaat dalen tot $42.000 na halving” appeared first on BLOX | Nieuws.