JPMorgan verwacht dat ether bitcoin en andere cryptocurrency’s gaat overtreffen in 2024, hoewel de bank over het algemeen “voorzichtig” blijft over de cryptomarkten in het komende jaar.

Ether upgrade Protodanksharding

“We geloven dat Ethereum volgend jaar zichzelf opnieuw zal laten gelden en marktaandeel binnen het crypto-ecosysteem gaat heroveren,” schrijven analisten van JPMorgan onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou in een notitie op woensdag. “De belangrijkste katalysator is de EIP-4844-upgrade of Protodanksharding, die naar verwachting plaatsvindt in de eerste helft van 2024. We geloven dat deze upgrade waarschijnlijk een grotere stap zal zijn naar verbetering van de activiteit van het Ethereum-netwerk, waardoor Ethereum beter presteert.”

Protodanksharding is een eerste stap naar de volledige implementatie van Danksharding, een efficiëntere vorm van sharding voor Ethereum. In tegenstelling tot de oorspronkelijk geplande sharding-techniek vermijdt Danksharding het complexe proces van het opsplitsen van Ethereum in meerdere shard chains. In plaats daarvan introduceert het datablobs, tijdelijke datapakketten die aan blokken zijn gekoppeld, in staat om meer gegevens vast te houden dan blokken, maar niet permanent opgeslagen of benaderd door de Ethereum-virtuele machine.

De upgrade is met name gunstig voor Layer 2-netwerken zoals Arbitrum en Optimism, herhaalden analisten van JPMorgan, omdat het extra tijdelijke ruimte biedt om de netwerkdoorvoer te vergroten en transactiekosten te verlagen voor Layer 2-netwerken op Ethereum. In essentie verbeteren datablobs de efficiëntie van Layer 2-netwerken zonder de Ethereum blokgrootte te wijzigen.

Overigens heeft de SEC de spot Ethereum ETF van Invesco uitgesteld. Het besluit van Invesco om de aanvraag voor zijn spot Ethereum ETF uit te stellen, is aangekondigd door de SEC.

“Bitcoin-halvering al ingeprijsd”

Analisten van JPMorgan zeggen dat factoren die als bullish worden beschouwd voor bitcoin volgend jaar, zoals de mogelijke goedkeuring van spot ETF’s en de aanstaande halvering, al zijn ingeprijsd.

De analisten merken op dat na de halvering van 2020 de verhouding tussen de marktprijs van bitcoin en productiekosten afnam en constateren nu dat een vergelijkbare beweging na de halvering van 2024 redelijk is.

“En gezien de huidige verhouding van de bitcoinprijs tot de productiekosten ongeveer x2.0 is op dit moment, impliceert dit dat het evenement van de bitcoin-halvering in 2024 grotendeels in de prijs is verwerkt,” concluderen de analisten.


The post JPMorgan: “Ether gaat Bitcoin overtreffen in 2024” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.