Psycholoog Jordan Peterson gelooft nog steeds in Bitcoin en heeft een idee over hoe de grootboekfunctie ervan gebruikt kan worden om de communicatie te verbeteren, en om IQ-testen af te nemen.

Jordan Peterson en zijn vertrouwen in Bitcoin

De beroemde Canadese psycholoog Jordan Peterson is van mening dat Bitcoin de enige “levensvatbare” alternatieve valuta is in een wereld die in de toekomst gedomineerd kan worden door centrale bank digitale valuta (CBDC).

Onlangs sprak de intellectueel met technologie-expert en ondernemer Brian Roemmele over kunstmatige intelligentie en andere opkomende technologieën. Hij benadrukte hoe Bitcoin kan dienen als bescherming tegen de tirannieke excessen ervan.

Peterson is vooral bekend geworden door zijn standpunten over sociale en politieke kwesties, zijn kritiek op politieke correctheid en zijn verzet tegen bepaalde vormen van genderidentiteitspolitiek. Dit spreekt sommige mensen heel erg aan waardoor hij veel online fans heeft vergaard.

Hoe Bitcoin is gemaakt is belangrijk

In een maandag gepubliceerd interview merkte Roemmele op dat hij blockchain, met name Bitcoin, ziet als onderdeel van een populair betalingssysteem vanwege de ‘manier waarop het is gemaakt.’

Peterson voegde eraan toe dat Bitcoin de enige alternatieve valuta is die hij ziet voor een gecentraliseerde bank digitale valuta, waarvan hij voorspelt dat die ‘ons op elk moment zal worden opgelegd.’

Bitcoin als hulpmiddel voor communicatie

Terwijl Peterson besprak hoe Bitcoin in principe gebruikt kan worden om rijkdom en waarde mee op te slaan, en zelfs als valuta gebruikt kan worden, Roemmele zegt juist dat het ook gebruikt kan worden voor communicatie.

‘Het is mogelijk om vrijwel onbeperkte hoeveelheden gegevens binnen een blockchain te coderen,’ zei hij. ‘Je kunt informatie vastleggen die je gedecentraliseerd wilt hebben en die nooit verloren mag gaan.’

Bitcoin slaat informatie op

Peterson merkte op dat hij geïnteresseerd zou zijn in het gebruik van Bitcoin als een vorm van permanente, onbederfelijke opslag van informatie om een lockchain-corpus van algemene kennisvragen te ontwikkelen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld IQ-testen worden afgenomen en om te voorkomen dat mensen de meting van algemene cognitieve vermogens manipuleren.

‘Je zou willekeurige steekproeven kunnen nemen van algemene vaardigheidstests die 100% robuust, betrouwbaar en geldig zouden zijn, en niemand zou ze kunnen manipuleren,’ zei hij. ‘Op dezelfde manier waarop Bitcoin fiat-valutaproducenten weerhoudt van het opblazen van de valuta.’

Tja, wat moet je daar nou van denken.

The post Jordan Peterson wil Bitcoin gebruiken om IQ te testen appeared first on BLOX | Nieuws.